onsdag 14 september 2011

Fixelidonmeckat lite :)

Ok, nu har jag fixat en ny ritning utifrån den jag fick med kontraktet igår. Visst var det i princip rätt? Iallafall, jag har ganska klart för mig hur jag vill ha det i kök och vardagsrum. Men sen är det ju så att när man står där och möblar är det inte alls säkert att det fungerar att ha det så här. Så det får ju tiden utvisa. Egentligen är det mest sovrummet som jag funderar på.

En 180-säng får inte plats tycker jag. Det skulle bli lite för trångt och jag har ju inte heller nån att dela den med. Så ICKE en 180-säng :) Jag har ritat en 140-säng på en av bilderna, ser ni den? Jag tror det skulle passa bra med en sån. Inte för stort att ha när man är ensam och ändå inte för litet att ha om man är två nån gång. Utsikterna JUST NU är ju inte strålande för just den tesen... men ok, man vet ju aldrig vad jag hittar på framöver.

Jag ska kanske börja bugga på söndag så jag menar... yeah... looki looki, en massa killar att spana in... yeah. Dock får jag vänta med att ta hem dem då tills efter flytten. Utan dörr till mitt rum och 90-säng... NOT SO LIKELY att det blir innan dess. Men ok, tillbaka till sängarna nu då. Kanske att en 160-skulle kunna gå. Jag vill samtidigt inte ha bort all golvyta och behöva trixa för att få plats med Blessins säng. Hon har ju en BIA som blir hennes sovplats. Nån gång kanske hon får komma upp i sängen... hihi... men till vardags blir det BIA:n.

I köket har jag tagit måtten på ett vanligt IKEA-bord, det finns med iläggsskiva så man kan få det lite större. Heter "Liatorp", gillar det väldigt mycket. 4 stolar på det sen då. Och emellan är det en bokhylla modell "Expidit" från IKEA. Det vet jag inte om det blir, det får vi se. Men det finns en sån i tanken iallafall. Sen har vi ett skrivbord a la "hittar på ett mått som känns lagom"-bord med stol till. Har ingen aning alls om hur/vad jag vill ha där. Men det ger sig tänker jag.

Vardagsrummet då... ja, min tanke spontan är att jag trivs bra i vardagsrum som inte har "en massa plotter". Det får gärna vara lite rymd och inte en massa saker överallt. Så min tanke här är en soffa modell IKEA "Klippan" i skinn (enkelt att torka av och hålla rent om man har hund. DOCK kan man bli lite svettig i bakdelen... så en svart filt kommer ligga på sittdynan), en massa kuddar i den ska det vara oxå. Sen ett lagom stort bord framför. Små runda sittpuffar! Det gillar jag! Man kan ha som: fotpall, extra sittplats, avlastning om man måste ställa popcornskålen nånstans för att datorn och alla tidningar man inte orkat plockat undan tar för mycket plats, Blessin kan sitta på den och titta ut. Sen är det fint oxå :) En hylla för och med tv på. En fåtölj och en lampa bredvid. Och sen kanske en rund matta :) Vill inte övermöbla till en början, jag antar att man till slut har saker där ändå. Vad tror ni??? 
Så här ser det ut när alla mått stämmer. Jag var inte heeeelt ute och cyklade när jag ritade förra ritningen tycker jag!

Ok, här har vi en 140-säng i sovrummet. Kanske det som passar bäst för att ha lite utrymme kvar. 

Här har vi min 90-säng som jag har idag placerad på ett sätt...

Och här på ett annat sätt :)

Och sen... hörrni! Jag har bestämt mig för att fixa nåra väldigt speciella tavlor som ingen har! Jag har en valpköpare som är fotograf... och han tar så GRYMT snygga bilder, ni kan kolla här : Manuek Ek

Jag har kollat med honom om lite speciella motiv... jag bara ÄLSKAR hans stadsbilder. Så jag ska köpa/beställa 3 st motiv på stående canvas. Alltså canvastavlor, lika stora, stående rektangulära. Man ska ha dem ihop tänker jag. Kommer bli AS-snyggt i köket vid arbetsplatsen eller över soffan... Ska bli så kul att se dem sen. Jag har inte bestämt mig exakt vilka motiv än, men det är ju ett tag kvar tills jag flyttar. Inte så bråttom tänker jag.

Manuel skickade lite förslag igår... och SHIT vilka fina bilder. Hur ska jag kunna välja? Ni får inte se förrän tavlorna sitter på plats.. *fniss*

Men visst kommer det bli så bra, så bra i min lilla lya? :)

1 kommentar:

  1. Det kommer att bli väldigt fint! Hoppas gästsängen får plats när jag kommer, annars sover jag på Klippan :-)
    Har du provat att sätta sängen ut från ett hörn, det är snyggt tycker jag!
    Det värsta är att det blir dyrt att skapa ett hem.
    Kram

    SvaraRadera