tisdag 27 december 2011

Så kan det gå!

Igår var det annandagen och en sån där dag då många återvänder hem efter firande. Precis som jag tänkt. Tågbiljetten var bokad långt i förväg och det såg ju ut som att det skulle gå bra med tanke på att det inte är snö alls. Jag skulle ta mig hem från Uppsala till Borlänge.

Firandet i år var hemma hos min morbror i Örsundsbro. Jag, mamma, Leif och Lotta bodde på vandrarhem i Uppsala två nätter. Blessin var med så klart! Julaftons morgon tog jag tåget ner till Uppsala och det gick på minuten när det skulle. Var knappt nå folk alls så det var kanon. Det fylldes på allteftersom men ingen fara på taket alls. Lite skumt att resa så där just på julafton. Det har jag inte gjort förut. Jo, med bil. Men inte tåg.

Julafton var mysig med god mat och trevligt sällskap. Somnade ganska ovaggad på vandrarhemmet sen! Blessin oxå, hon hade haft fullt sjå att hålla koll på katten hemma hos morbror :)

Juldagen var ju som alltid mammas födelsedag! Fira hela dagen lång :) Paket till frukost och sen lång prommis på stan. Vi hämtade biljetter till bio på kvällen. Åt lunch på stationen så Blessin kunde vara med. Tillbaka till vandrarhemmet och fika lite. På kvällen blev det thaimat och bio, väldigt trevligt! Grattis mamma på din dag! Bion var bra tycker jag, det var en riktig tjejfilm :) Men med ganska mycket intressanta vinklingar och faktiskt bra skådespelare! Jag gillar de allra flesta som var med. Och deras karaktärer var bra!

På annandagen var det då dags att åka hem igen. Som ni alla vet så var det storm under natten mellan juldag och annandag. Alla tåg inställda från Sthlm och norröver. Intressant! Ingen ersättningstrafik.Jag kollade alla möjliga lösningar och jag kunde ta mig till Sala, men sen var det stopp. Gjorde mig beredd på att stanna en natt till på vandrarhemmet med Blessin. Men så erbjöd sig min morbror och hans fru att köra hem mig! Vilken lycka :) Mamma och Leif körde mig till dem och sen gav vi oss av på vägarna. Det gick superbra! Inte halt och inga träd på vägen. Vi såg ställen där det legat träd men som var borttagna. Det gick förvånansvärt bra att komma hem, tusen tack Kenneth och Gun-Inger för att ni körde hem oss! Det var guld värt!

Fick rapport sen att dom kommit hem ordentligt oxå. Bra bra!

Väl hemma i lägenheten tyckte jag att det drog lite... kollade runt och såg att ett fönster blåst upp. Julstjärna och julstake låg på golvet och ett fönster stod på glänt i vardagsrummet. Hej och hå! Stjärnan lös, men inte staken. Så den är nog nån lampa trasig i eller nåt. Vet inte om det känns så nog att ta reda på... dom ska ju snart ner.

På eftermiddagen så åkte jag och Jenny och handlade. Jag behövde fylla på lite. Jenny är så snäll och körde mig till Ica Maxi. Vi planerar inför nyåret oxå, ska laga lite gott och umgås. Trevligt! Det är lite ensamt utan henne till vardags faktiskt... Så det uppskattas varenda gång vi ses! Klart jag vänjer mig mer och mer att vara ensam igen, men det är faktiskt lite som att separera, hahahaha...! Vi bodde ju ihop i ett år :)

Idag är det jobb som gäller. Som tur är har jag ordnat så jag kan jobba hemifrån. Sitter och väntar på att min kund ska ringa så vi kan göra upp om veckan. Karin och Per (hundvakten och hennes karl) är lite jullediga i veckan och det kändes inte så roligt att be dem att passa när dom är lediga helt och hållet. Så jag fixade med en dator och så där, det fungerar kanon att jobba hemma oxå. Då har ju lilla pluttan sällskap oxå. Hade annars fixat så Blessin kunde följt med mamma nån vecka, så slapp jag trixa med passningen. Men det är bra för båda oss att vara hemma och få lite rutin på det. Blessin behöver ju boa in sig här så hon fattar att vi bor här.

En bra grej som jag kom på när jag ska jobba hemma är att jag kan tvätta genom mina tvättkorgar. Igår fick jag mycket tvättat och idag kommer det bli klart. Shit vad bra! Så fort klockan blir lite mer så ska jag dra igånt tvättmaskinen. Det är lite allt möjligt som ska tvättas. Senare i veckan ska jag ha tvättstugan oxå, då blir det till att tvätta lakan. Har en Ikeapåse full och det är ju kanon att tvätta sånt i tvättstugan. Det andra tvättar jag här uppe. Fungerar super! Torkar ju inte lika snabbt... men det går ändå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar