tisdag 13 december 2011

Happy Lucia och så där

Igår somnade jag som en sten. Tyvärr har jag grannar som omöjligt kan ha ett jobb... dom ränner i porten och har en masa hobbys för sig uppe hos sig. Sen har dom en jättesöt liten bullterriervalp som dom leker med efter midnatt. Men bortsett från det, så har jag sovit gott. Ska nog hänga upp ett tjockt draperi mellan ytterdörren och innerdörren så det dämpar lite. Eller så får jag börja med att sova med stängd dörr. Jaaa... alltså sovrumsdörren. Ytterdörren är ju stängd, men det fattar ni säkert :)

Kanske blir det både och. Draperi OCH stängd dörr. För Det är väldigt lyhört i trappen. Och dessa grannar, som för övrigt är väldigt trevliga när man träffar på dem, låter väldigt mycket. Inte skriker och så, utan mest går väldigt ljudligt i trappen. Och ofta. Men jag tänker att om man har en hundvalp så är det ju inte så konstigt. Men nu skiter vi i grannarna ett tag. Tycker mest att man kan tänka sig lite för om man bor i lägenhet. Kanske ger med sig lite när man vänjer sig oxå. Och egentligen... det är bättre är mössen som sprang runt i väggen!

Idag är det Lucia! Heja! Jag stannade och köpte lussebullar på bageriet. Hoppas dom är goda. Det tror jag att dom är. Så vi får lussebulle på jobbet idag.

Tänk när man var ung och vid god vigör, då festade man den 12:e, hade Luciavaka. Och sen kom man tveksamt nykter till skolan... och hade efterfest på självaste Lucia. Fast jag drack ju sällan. Jag var en duktig flicka. Mamma skulle ha varit en arg mamma om jag inte skötte mig. Så det var bara att hålla sig i skinnet! Det var ingen idé att gnälla om att vara trött om jag fått vara ute mitt i veckan sent... Bara att pallra sig upp och knalla till skolan. Sån mamma ska jag oxå vara :) Om man ska få privilegier så ska man sköta sig. Annars blir det till att vara hemma. Frihet med ansvar, det praktiserade vi hemma. Och visst fuskade jag ibland och hittade på lite vita lögner... MEN aldrig att jag skulle ljuga om allvarliga saker och göra mamma arg. Fanns inte på kartan. Komma 10 minuter sent var kanske ok. Men inte 20 eller 30.

Men roligt var det med Lucia iallafall! I år... när man nu har hunnit halvvägs till 70 så är Lucia kanske mer en dag att tända lite ljus och äta en bulle. Fira och vaka... naaaaahhh... inte så mycket. Vaka över sängen möjligvis :)

Blessin, min lilla prinsessa <3 Hon hade varit så duktig med hundvakten igår. Dom hade varit på prommis och sen hade Karin pluggat en stund hemma hos mig. Sen fick hon vara ensam en stund till på eftermiddagen. När jag kom hem så var det tyst och jag hoppas att det hade varit det hela dagen. Ingen har sagt nåt iallafall. Hon är ju så rar min lilla hund. Idag kommer hundvakten vid 11-snåret, rastar henne och sen sitter hon hos mig och kollar på en föreläsning via webben. Nu har jag ju så snabbt internet oxå så det blir ju kanon. Sen går hon igen nån timme innan jag kommer hem. Blir kanon för lillstump.

Vet inte riktigt hur jag ska prioritera idag... packa upp lite eller åka och handla. Men det får vi se. Jag måste ju hem iallafall först och kissa Blessin så får jag känna efter hur jag vill göra sen. Det är lite tomt i skåpen, behöver fylla på :)

3 kommentarer:

  1. Fyll inte på för mycket bara ;-)

    Tänk att man hade viss auktoritet i sin barnuppfostran i alla fall ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Eh, det här med Lucia minns vi visst lite olika. Men jag ska inte säga något :). /Sara

    SvaraRadera