måndag 30 januari 2012

A la Kattis - Kyckling med balsamsås

Här kommer ett till recept som Jennys mamma lagat och Jenny lagat... sen har jag smakat och tyckt: GOTT! Så här får ni en fin-fin länk: LÄNK

Ni som inte ids klicka på länken får receptet här oxå, det är riktigt gottit! Så prova, ni blin inte besvikna. Lovar!

Kyckling med parmaskinka och balsamsås
4 port

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.

Så här kan det se ut om man får till det lite snyggt på talriken oxå:

Mycket gott måste jag säga. MYCKET gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar