torsdag 19 januari 2012

Bussbus

När jag gick på högstadiet så var det alltid en osynlig kamp i bussen. Att sitta längs bak var de populäras ynnest. Dom platserna var dom bästa. Sen föll platserna i status ju längre fram man kom. Och det var alltid så att det var ungdomar som satt där. Ingen pensionär eller medelålders satte sig där. Platserna gav dig status. Satt man med gänget där bak i bussen. Då var man någon.

När en vuxen kom på bussen vek dom alltid av och satte sig framför mittendörren. KANSKE att dom vågade sig förbi mittendörren... men inte många säten. Känner ni igen detta?

Och vet ni vad... ahahaha! Idag så väntade jag på bussen för att åka hem och ta hand om Blessin på eftermiddagen. Det kom ett gäng med killar i högstadie/gymnasieålder... skränade och var ganska dryga på busshållsplatsen. När bussen kom så trängde dom sig lite för att gå på först. Busschauffören såg det och stannade lite före, så vi mogna vuxna som stod en bit bort kunde gå på först. Och nånstans där. När jag har en av dessa gängliga ungdomar bakom mig... Där. Så bestämde jag mig för att nu skulle jag bli lite rebellisk. De andra två vuxna kvinnorna vek av enligt regeln innan mittendörrarna och satte sig i bussens främre del. Den sista raden med stolar längst bak i bussen var ledig. Jag hörde lixom suset på gänget med killar, deras status var satt, dom skulle få sina platser.

Men jag gick raka vägen längst bak, la upp min påse på sätet intill mig och vred mig lite från fönstret. Tog fram min mobil och började fingra med Facebook. AHAHAHHAAH! Vad snopna dom blev! Hahaha! Shit vad roligt! Dom stannade till och lixom undrade hur dom skulle göra. Det slutade med att dom fick sitta där en bit fram och lixom hänga lite i gången! Jag satt där med min påse och mobilen i handen och log brett.

Det bakersta sätet = erövrat. Tänk att det skulle ta 20 år att våga sig på det där. Skulle aldrig gjort det när jag var 15... aldrig i helvetet. Jag var nog lagom i status att sitta nånstans mellan mittendörren och sista raden... tre, kanske fyra säten fram. Inte poppis, inte mesig... nånstans där emellan. Men idag, yeah! Vilken känsla!

Vad var det jag sa tidigare? I år, då ska jag våga :)

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha, det var kul !

    Bra gjort!

    SvaraRadera
  2. Haha, det där har jag nog aldrig tänkt på, jag sitter ALLTID antingen längst bak (långa ben så jag vill gärna sitta i mitten) eller någon av de platserna som är precis efter dörren (också mest med benplats). Jag har nog gjort så alltid men jag har aldrig tänkt på ngn betydelse av det :) Men längst back i mitten har alltid varit "min" plats när jag varit ute och åkt oavsett om det varit kompisar med eller inte.

    SvaraRadera