lördag 16 januari 2010

Löjrom eller löjrom, same same?

Jag fick ikväll äran att följa med när Johan levererade löjrom till en resturang i Norrköping. Jag hade egentligen inte tid eftersom jag har en massa arbete att göra, men äta skulle jag ju ändå så jag tackade ja.

Väl där fick vi kolla på menyn, mycket smaskens fanns det! Vi småpratade med ägaren/kyparen. Så bestämde jag mig för att ta Toast skagen med Kalixlöjrom, det var ju ändå därför vi var där. "Jag måste ju kolla kvalitén här!" säger jag och ler. Han såg lite ställd ut men skrev ner beställningen. Så går han ut.

Sen kommer han igen efter en stund och ser mer än lovligt skamsen ut. Vid bordet skruvar han på sig och säger:
"Vi har haft slut på Kalixlöjrom ett tag så vi har kört Amerikansk löjrom... och jag har ju inte hunnit tina den ni hade med er..."
"Det går säkert bra" säger jag och ler ännu bredare.
"Den är ju lite blekare, du kan ta nåt annat om du villl..."
"Nej då, det går så bra så!" mitt leende är nu upp till öronen.

Jag tycker ändå att det är lite komiskt, vi levererar en vara till dem som ingår i deras meny... Nånstans så tror man ju att dom använder det som står i menyn att dom ska ha. Det var så kul, han insåg när jag beställde att jag visste skillnaden mellan Kalixlöjrom och Amerikansk löjrom. Hur skulle han göra??
  1. Låtsas som det regnar och serverat rätten utan att säga nåt. (det var inte den billigaste förrätten heller... priset är kopplat till löjrommen, inte till räkorna...)
  2. Komma ut och säga till.
Jag tyckte han var strong! För hade han inte kommit ut skulle jag ju ha sett att jag beställt nåt som kostar en massa pengar... men fått fejk! Stackarn... av alla rätter skulle jag beställa just det! Givetvis BORDE han sagt till redan när jag beställde, så jag hade kunnat ångra mig då om jag vill...!

Sen kommer ett sällskap in, lite fiiiinare. Dom får sitta vid bordet intill oss, får menyn... efter en stund bestämmer dom sig. Tre av dem vill ha Toast skagen.

Intressant att se om han säger nåt till dem direkt... Nej... hihihi! Han mörkade! Undrar om han tänkte: "Hoppas dom inte hör att jag inte talar om det, hoppas dom inte hör att jag mörkar det...!" Hahahahahaha! Det var roligt!

Så kommer deras mat in... Ena mannen säger: "Åhhh vilken fin färg på löjrommen!" Hahahahahahahahaha, jag höll på och dö! Jag hade ju redan fått min förrätt och VET man hur Kalixlöjrom ser ut blir man inte lurad av den Amerikanska! Större korn, blekare och smakar inte samma.

Ja herregud... Tyckte det var väldigt roligt!

Sen var han nog lite nervös... för när han kom in med varmrätten så sa han:

"Här har vi en stekt biff med potatis-krull, en liten potatiskaka, broccoli och morot. I den lilla skålen är det tomatsås och så är det bearnaisesås i snippan." Hahahahaha! Snippa är ju ett annat ord för mus... (kvinnans allra heligaste). Och potatis-krull, HUR kommer man på att döpa en rätt till just krull???    

3 kommentarer:

  1. Eh? Något får mig att tro att de antingen kommer blanda ut den amerikanska löjrommen eller spara kalixvarianten till personalen . . .

    Det är oerhört tråkigt att det här inte ens är ett undantag vad gäller restaurangbranschen utan de chansar och kör på att gästerna ändå inte kommer märka något. Usch och fy!

    /Charlotte (det går så mycket lättare att posta anonymt :))

    SvaraRadera
  2. Ja och jag som inte tyckt om löjrom förut, men Kalixlöjrom är ju gott.
    Det värsta är att man nog inte vill veta vad man äter på restaurangerna.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag förstår vad du menar Lotta, men blanda ut går inte. Färgen är olika och kornen likaså. Och färgen är inte lite olika, det är ordentlig skillnad.
    Visst är det så att resturangerna säkert fuskar många gånger. Denna resturang tvivlar jag på kommer äta upp Kalixlöjrommen och fortsätta servera den amerikanska. Men säkert förekommer det med!
    Maten var utsökt och även min rätt med "fel" löjrom var väldigt bra.

    Mamma, du hade gillat den här med. Men visst är det så, man vet inte vad man EGENTLIGEN får på tallriken.

    Kram Kattis

    SvaraRadera