torsdag 27 oktober 2011

Kan bli ganska sur

Ok. Nu skriver jag en sak som säkert kommer göra andra sura. Men det skiter jag i.

De senaste dagarna har det, igen, florerat en sån där "skriv nåt knäppt i din status"-grej på Facebook för att öka medvetenheten för bröstcancer. En gång var det vart man ställde handväskan... en annan vilken färg man har på bh:n. Och så fick man inte tala om för killarna vad det var. Just för att man skulle haja till och undra vad det var.

Jag kan tycka att det börjar bli lite förlegat. Men vissa är ganska roliga faktiskt! En handlade om att skriva vilken vecka man var i (typ graviditetsvecka) och vad man var sugen på. Den tyckte inte jag var kul. Det kan bli så mycket missförstånd och så där. Men tiger i garderoben eller kossa i vardagsrummet... hur farligt kan det va? Jaaaa... ok... en riktigt tiger i garderoben är fan inge roligt :)

Man måste inte gilla denna typ av "kedjebrev", för det är ju vad det är. Man måste inte tycka att det är roligt och man måste sätta det på sin egen status. Ok? Det är helt frivilligt och man kan bara trycka på "ta bort" från sin inkorg och så är det ur världen. Är vi överens om det?

Jag kan bli ganska irriterad på alla dessa kedjemail och nu även uppmaningar på FB. Men vissa tycker jag kan vara skoj och då hakar jag på.

Nu till min poäng... Jag blir jävligt sur när nån skriver på sin status: "Men hallå, jag skiter i era jävla lejon och bh:ar och skit! Sätt in pengar istället på Cancerfondens konto och sluta upp och vara töntiga!"

För vad fan vet du om vad jag donerar pengar till? Vad vet du om mina nära och kära och vad vi gått igenom? Vad vet du om hur mycket jag lägger på välgörenhet av olika slag?

Inte ett skit!

Och att då nedvärdera andra som hakar på en grej som faktiskt kan öka medvetenheten kring olika saker som dessa "kedje-uppmaningar" riktar in sig på, tycker jag är lågt! Jag tycker det är fräckt att säga rakt av att man "bara" hakar på för att det är en kul grej och genom din status sätter dig över de som hakar på. Man väljer fan själv vad man vill delta i och inte. Och man är inte en sämre människa eller bryr sig mindre för att man tycker att det är lite skoj att skriva tokiga saker på FB.

Det är ditt val att inte haka på, mitt val om jag gör det. Jag klankar inte ner på dig om du inte vill vara med, men du klankar ner på mig för att jag vill vara med. Jag betalar in till Cancerfonden varje år, gör du?

Döm inte mig efter min status på FB, jag dömer fasen inte dig för din.

Nästa gång jag skickar ett kedjemail till dig är det helt ok för mig att du svarar på det och säger att du inte är intresserad. Jag ska respektera det om du respekterar att det finns kedjebrev som jag tycker är kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar