onsdag 21 april 2010

Ghiblis urna

Den är ju klar för att hämtas på djurkliniken. Det blev så verkligt när brevet kom, som jag berättade förut. Nu har funderingarna kring vad jag ska göra med den dykt upp. Frågar mig själv: Vad gillade han att göra? Springa fritt i skogen, stå längst fram på segelbåten och fladdra med öronen i vinden, uppvakta tikar, jaga efter sork i marken, springa i strandkanten och "äta" vågorna...

Om jag då skulle gräva ner urnan... vart? Och sprida i vinden i skärgården... han hatade att bada ju. Sprida för vinden i en skog... vilken skog? Hälla ner askan i ett sorkhål... så kan man ju inte göra. Det enda jag kan tänka mig är att låta askan rida på en skummande våg på en strand där han kan springa för alltid och roa sig. Men... vilken strand?

Jättekonstigt är det. Och att låta urnan stå på en hylla hemma... nej, det vet jag inte. 

Ni tycker säkert att detta är ett väldigt konstigt blogg-inlägg... det kan så vara. Men funderingarna är faktiskt på riktigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med hans urna. Obehagligt att läsa om eller inte.

5 kommentarer:

  1. Varför inte en strand där du var lycklig med morfar, när du var barn. Du älskar ju Gotland själv också.Att det är långt "hemifrån" vad nu hemma är, spelar ingen roll. Havet finns överallt och våra kära är med oss där vi är.
    Kram
    Mamsen

    SvaraRadera
  2. Hemsk tanke... svårt att sätta ned och ännu svårare att släppa.....

    Även om de alltid finns med oss så är det så svårt att släppa det sista strået av fysisk närhet - men ...

    Någonstans vakcert - som du kan bevara som vackert i minnet, utan att det för den saken skulle beöver vara nära.

    Mina tankar går mycket till att ge frihet - frid och släppa ...

    Kram på dig

    SvaraRadera
  3. Jag håller med mamma jag... det var det första jag tänkte på när jag läste bloggen. En strand på Gotland, eller kanske Högklint? Det är ingen dålig viloplats det inte! Vackert, blåsigt och rövare att busa med! :)
    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  4. Jag förstår dina funderingar. Svårt att välja en plats. Men jag instämmer med de tidigare, en vacker plats där han kan springa fri som vinden. Gotland kanske inte är så dumt, det finns många fina platser och Gotland har ju en speciell betydelse för dig redan så varför inte.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Lr gör som Crippe han har sin älskade ovanför sängen med ett stora foton och hennes rosetter.
    Kram J

    SvaraRadera