fredag 18 december 2009

Julen och andra tankar.

Jaaa... julen. Jag gillar ju julen. Mycket. Av nån anledning så är det en av de högtider på året som jag gillar bäst. (Förut var det min födelsedag... hrrrm... men inte längre... *ler*) Vi har alltid firat så mysig jul i min familj. Jag, storasyster och mamma. Vissa år har vi varit med pappa och småsyskon så klart. Men oftast med mamma. Som riktigt små, innan mamma och pappa skilde sig var vi på "landet" i Alunda. Som barn har jag bara underbara minnen av julen.

Vi har aldrig haft "paket-tradition" i vår familj. Visst fick vi önska oss, skriva till tomten och allt. Men det var nog rätt sällan vi fick så mycket av det vi önskade oss. Jo, ibland. Men vi var nöjda ändå. För vi var tillsammans. Visst har vi handlat klappar, men på en nivå som varit helt symboliskt oftast. Jag hoppas att kunna föra över det på mina barn sen.

Men iallafall.

Jag har inte riktigt firat jul på två år. Förra året hade jag kräksjukan över jul och satt ensam hela julen. Lagom skoj! Men det var inte så tråkigt som jag trodde att det skulle bli. Det var rätt mysigt det med! Cathrine kom med en bricka med julmat... Söta Cathrine!

I år blir det jag, mamma, Lotta och Leif (mammas man). Vi fyra har alltid så mysigt ihop. Leif har varit lite avig mot julen... men sen han träffade mamma och fick oss på köpet tycker han att det är lite kul iallafall.

Jag hade nog inte trott eller tänkt att jag skulle fira så många ensamma jular som jag gort ändå... i vuxen ålder menar jag. Ensam som i singel. Men det har varit olika omständigheter som gjort att det varit så... och det är ju ok. I år är jag sååå glad att vi ska ses igen, jag och lilla familjen. Åker framåt veckan. Mysigt!

Ikväll har jag gjort första godiset. Hoppas att det blir bra. Imorgon blir det mer grejjande. Man får ta det lite pö om pö, har inte så mycket kylskåpssutrymme. Måste ut med dogsen! Skriver mer sen!

1 kommentar: