söndag 27 december 2009

Home!

Japps! Nu är jag back in Nypan. (enligt de inhemska heter det så... Nypan. Det är väl dock liiite osäkert om jag tillåts använda det namnet... men skit samma!)
Efter en vecka hom mams i Öregrund är jag hemma igen. Mysigt att rå om mamma och syster ett tag och vi har haft jättefina dagar. TACK familjen!

Så när jag skulle åka då... så såg bilen ut så här:

















IS! Ser ni hur mycket is det är! Det var ca 5 mm tjockt lager is på HELA bilen. Helt omöjligt att skrapa bort. Fick sätta på bilen (starta den alltså... ahahahahahaa!) och efter en stund började isen så smått ge med sig. Jag har filmat mamma som skarapade bilen... så får ni se sen hur hårt det satt! Ska se om det går att fixa upp filmen.

Isen var så kompakt att det var sanslöst. Det var först arktisk kyla... sen töväder... sen underkylt regn... sen kallt som fasen... och innan jag åkte kom det mer snö. Så bilen var rätt illa tilltygad stackaren... Men jag kom hem!

Appropå bilar förresten... på tisdagen skulle vi ta min bil och köpa gran. Den startade så fint... och det var snorkallt! Efter ett par hundra meter så la fläkten av. Gaaaahhhhh! Isen kom rätt snabbt på INSIDAN av rutan och mamma skakade. Stannade på macken... kollade säkringar. Ingen trasig. Men vi kunde inte åka utan fläkt... så dte var bara att åka hem igen. På vägen hem drämde jag till instrumentbrädan... ingen reaktion. Då tryckte mamma på knappen till Ac:n... *vvrrrrrrrr* Då funkade det! Och värmen strömmade ur flärren. Så då drog jag i handbromsen och gjorde en raggarsväng på en busshållsplats, sen drog vi till Östhammar och köpte stans finaste gran!

Tips: Ha aldrig gamla bilar. Köp en ny snarast och se till att ha motorvärmare och kupéfläkt.

Imorron börjar allvaret. Skolarbete och tenta nästa vecka! En nyårskrönika tänkte jag få till på nyårsafton... så välkommen att kika in då! (och tidigare så klart om du vill...)

Ps. Jag gjorde inte en handbromsvändning.... jag skulle ha velat göra det... men jag börjar bli "till åren" och jag hade mamma i bilen... och hunden i bakluckan... så det kändes lixom lite vågat... men jag hade VELAT! Bara så du vet... Ds

Ps 2. Vet någon en stor parkering där jag kan göra handbromssladdar??? Nypan??? DET vore roligt! Ds

Ps 3... kanske en dålig idé... OM jag viker bilen runt en stolpe kanske den inte går att sälja sen... Dum idé! Men hade varit kul...! Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar