onsdag 2 december 2009

Grupparbetet klart för denna gång!

Vi har haft ett två veckor lång grupparbete. Det har varit stundom tungt... stundom fantastiskt roligt. Jag hamnade i en grupp som var kanon! Vi var 6 st i gruppen. En av våra medlemmar har varit på lite semester och kom tillbaka med friska idéer och gav oss lite feedback på det vi gjort. En bra input!

Klassen var indelad i grupper om 5-6 st. Alla grupper fick en konsthistorisk era att beskriva på valfritt sätt. Vi fick 1300-1750... Renässansen. SHIT, tänkte jag... detta blir tungt! Jag har inget riktigt intresse för konsthistoria... så jag tyckte det var tungt att få det tilldelat. Men som tur var hade vi Jenny och Louise i vår grupp som har intresset OCH kunskapen om vår period. Det var bra!

Vi började med en ordentlig brainstorming... och jag var alldeles vimsig sen av alla cirklar och idéer. Men som slutprodukt hade vi en ca 30 min lång film/bildvisning med en röst som berättade om epoken, konstnärerna och annat som var relevant för "vår tid". Jag var rätt orolig att det skulle bli svårt att hinna klart med allt... Men vi rodde det i land! SKÖNT!

Alla jobbade på stenhårt och vi fick till slut fram ett resultat som vi var mycket nöjda med. Jonas som var med i gruppen är duktig på Flash så han klippte ihop allt material och gjorde det till tre delar. Ett hästjobb och han kämpade på till sent i går kväll. Hatten av Jonas, du gjorde det suveränt!

Vi hade spelat in min röst... jag läste upp den fakta som vi skulle framföra. Det var lite jobbigt (eller mycket kanske... hehehe... jag var röd som en tomat under visningen...) men till slut vande jag mig lite med att höra min egen röst. Det vart faktiskt rätt bra! Fick komplimanger för min röst efteråt, många tyckte att den var behaglig att lyssna på och det var ju skönt att höra.

Upplägget var fakta varvat med humor. Det kändes som att vi hade publiken med oss och humorinslagen var uppskattade! Vi avslutade visningen med bilder och bloopers... DET var jobbigt! Höra sig själv om och om igen göra bort sig. Men vad sjutton, man måste ju bjuda på sig själv lite. Det blev bra, väldigt bra!

Som grädde på moset gjorde vi en affisch och en informationsfolder. Jag gillade dem skarpt, tyckte att dom höll ihop. Vi fick lite kritik för affischen av Tomas, den sa för lite. Det hände för lite i den. Jag gillade den mycket, kan ifs förstå kritiken... men vi alla var nöjda med den. Det kan ju kännas som det viktigaste. Vi utvecklas ju hela tiden! :o)

Alla var så himla bra i gruppen! Vi kämpade på och fick ett bra resultat kände jag. Kanske fick Jenny och Louise dra ett tungt lass på innehållet, att vi anpassade det till vilket som var relevant... och Jonas fick klippa och dona. Jag och Kalle grejjade med ljudfilerna och lite research... Emma kom med friska idéer... Och på det stora hela, vi var ASBRA! Alla kämpade på och vi rodde det i hamn! Skickar kramar till er ALLA och skulle inte tveka en sekund att jobba med er igen! Tackar och bockar! Ni är underbara!

Tomas var rakt på sak och så bra som han alltid är. Idag satt jag längst fram och satt därmed nära magistern. Trevligt! Han ger mer och mer av sig själv och det gör att man blir glad! Idag var det ifs mest vi som syntes och hördes. Men hans inhopp var uppskattade.

"En sån dag... det är en sån dag man alltid kommer att minnas..." (eller nåt..)

2 kommentarer:

  1. Va roligt att det känns bra.
    Kram
    Mamsen

    SvaraRadera
  2. KATTIS! Du är bara för underbar Och en fantastisk röst att lyssna på:)Jäklar vilken grupp vi var! Alla roller föll på plats, på en gång, bara sådär, grymt!

    Krrram på dig!

    SvaraRadera