söndag 1 maj 2011

Gävle SSPK

Japp, så kom dagen för utställning i Gävle. När jag kollade vädret inför lördagen då utställningen skulle vara så såg det ut att bli sol och blåsigt. Och det blev det! Isande kallt när vindarna drog i och ganska behagligt när solen värmde däremellan. Men jag var ganska kall och trött när dagen var över.

Dock kanske det inte bara berodde på vädret att jag var slut. Jag har aldrig åkt på utställning själv förut tror jag, jag har alltid sällskap eller moraliskt stöd. Men nu åkte jag med Lava och Keso själv. Det gick bra, det gjorde det! Men det är svårare att koppla av när man är själv och måste ha koll på allt samtidigt. In och ut med hundar och värma upp dem, allt medans den andra sitter och är olycklig för att den får vara kvar i buren.

Men iallafall :) Jag åkte från Sigtuna vid 07.15 och var framme i god tid innan 10 nä det skulle börja. Jag hamnade bakom Mirka som övningskörde upp med Micke, så det gick precis lagom fort. Hon körde lagligt och i jämn fart. Det är bra! Bara att ta rygg :) men väl framme så bar jag in en stålbur först så att det skulle gå att stoppa undan de små liven om det var rörigt när jag kom in. Sen ut och hämta hundarna. Två ganska unga hundar som gillar varann skarpt... Weeeeeeee! Dom for som popcorn i kopplen och lekte HELA vägen in. Drygisar...

Sen var det Lava som skulle in först. Vi värmde upp lite men Lava kändes lite ofokuserad och var sååååå glad och bara lattjade runt. Väl inne i ringen skötte hon sig bara fint. Hon är duktig på att stå still och är inte svårställd alls. För dagen blev det "endast" Very Good. Domaren tyckte att Lavas front var lite rak och att hennes bröstkorg inte riktigt var klar. Vi får ta nya tag och bara köra på i Österbybruk :)

Jag hade ju med mig Keso oxå, Cathrines lilla dvärgpinscher. Hon är en liten go-hund och jag var inte nervös alls för att det skulle bli problem i ringen. Men av nån anledning, i samma sekund som jag klev över banden till ringen, så blev jag nervös ändå! Det är ju alltid lite mer pirrigt med nån annans hund i koppel. Och man vill ju kunna komma hem med nåt till ägaren! :D

Men det gick bra! Hon stod inte still alls nästan i ringen men travade på och var jätteduktig i övrigt. Jag vet ju inte heller hur Cathrine brukar ställa henne, så vi var inte riktigt synkade :D Men ta mig tusan att det slutade med en 4:a bästa tik! Sjutton vad najs! Och idag fick jag veta att det var hennes första CK dessutom. Alltid kul att kunna åstadkomma ett fint resultat och slippa känna att man sjabblade bort det. I kritiken fick jag "välvisad" vilket jag blev väldigt stolt och glad över. Det kändes lite som ett plåster på såren efter som jag själv kände att jag inte fick till det riktigt. Jag är dock otroligt självkritisk när det gäller att ställa hundar. Det ska vara perfekt... och det är det ju sällan med hundar! Dessutom känner ju dom av om man blir irriterad... vilket sällan är bra.

Men nu gick det vägen och det kändes bra! Jag är toknöjd med Kesos placering och nöjd med Lavas kritik. Härligt att träffa lite folk var det med. Tack alla för en fin dag!

Efteråt åkte jag direkt hem till Cathrine och fick krama om Julia som fyllde år igår. Gullungen är ju sju år redan! Tycker det var igår som jag satt med henne i knät i Borås på utställningen där och gosade med henne... Men det var inte igår. Jag fick god mat och sen fotade vi Keso lite grann. När jag kom hem till Johan på kvällen hade han lagat mat och vi åt. Efter det var jag helt slut. Bara satt i soffan och klappade hundarna. Lava var trött hon med och somnade med huvudet i knät. Sen blev det tidigt i säng och jag somnade gott.

Idag blir det inte mycket gjort och i morgon åker jag hem till Borlänge och min kombo. Dora löper där hemma och Blessin satte igång här om dagen... så vi kommer få livat hemma ett tag framöver! Dom kommer ju röja järnet minst två veckor framåt... Yay ;)

1 kommentar:

  1. Ja det är en jäkla pärs att åka ensam på utställning med två hundar. Riktigt jobbigt att få in packning med burar och stol och två hundar. Ofta är det ju en bit att gå och trångt som sjutton att ta sig fram också. jag har åkt ensam med mina två flera gånger men det är verkligen ingen hit. Armarna håller på att gå av innan man kommer på plats. Ofta måste kan ju dessutom ha en tung stålbur eftersom man ska lämna ena hunden obevakade när man är inne i ringen med den andra...

    SvaraRadera