tisdag 3 augusti 2010

Man hittar mycket

I söndags var jag i mitt förråd och tänkte att jag skulle börja packa ordning och slänga. Jag kom inte så långt, för jag insåg att jag faktiskt behöver en bil att fylla med bös under tiden... men en stoooor hög blev det iallafall.

Jag hittade en massa tok i lådorna. Jag har en hel flyttlåda med skolkataloger, foton från högstadiet, kärleksbrev jag fått, skrivit men inte skickat och såna som aldrig var meningen att de skulle skickas. En låda med lego och playmobil... tror mina starwarsgubbar ligger där i med. ÄLSKADE min Yoda-figur! Har tappat bort käppen bara... En hel låda med gosedjur. Jaaa... och sen alla vuxenprylar. Jisses vad man samlar på sig! Både för det ena och andra.

Nej nej nej... vänta nu!!! INTE såna vuxengrejer! Tok-fan... Jag menar ju alla köksprylar, skålar, prydnadssaker och småplock. Alla gamla kläder och lådor med handdukar och lakan. Gamla arbetskläder... arbetsskor. Ja, allt sånt.

Det finns så mycket minnen i lådorna så det var verkligen motigt att börja plocka i dem. Jag hittade en liten låda med såna här små kort från högstadiet, ni vet dom där man klippte ut och bytte med andra... jag bläddrade igenom dem och fick en liten tår i ögat. Man var så glad, lycklig, social och ändå så olycklig, ledsen och introvert. Mina dåvarande vänner minns mig nog som utåt och väldigt social. Men det är inte vad jag själv minns från den tiden...

Det fanns även minnen från tiden efter skolan så klart. Hittade mina två förlovningsringar. Ja, jag  har varit förlovad två gånger. Och båda två trodde jag var mina stora kärlekar. Det sjuka, vilket jag insåg nu... är att båda två hade samma mönster. Det hade jag inte märkt förut.

Massor av skräp borde slängas... men exakt vad ska man välja att kasta och på så sätt välja att glömma bort?

1 kommentar:

  1. Det som du slänger kan du ta kort på och spara! På så sätt har du minnena kvar ändå! :)
    Kraaam från en som inte lyckas leva som hon lär! ;)
    Storasyster

    SvaraRadera