söndag 17 oktober 2010

Pretty Woman

Det finns texter skrivna om att kärleksfilmer skapar höga förväntningar hos oss kvinnor. Det sägs att vi tror att det ska vara så. Att vi tror att det finns män som faktiskt är så mjuka och fulla av ömhet. Sexscenerna i dessa filmer är i ofta filmade i skenet från en eldstad eller stearinljus... Det ligger ett litet skimmer runt personerna och dom älskar mjukt och följsamt. Kysser varann passionerat och längtansfullt.

Det finns ett antal scener som jag skulle kunna nämna så där rakt av:
  • Top Gun, här är det iofs dagsljus... men dom älskar väldigt romantiskt och passionerat.
  • Dirty Dancing, scenen i stugan. Patrick i bara svarta byxor... och Baby i vitt. Hon säger: Dance with me... Väldigt fin scen! 
  • Filmen G, den är ganska dålig faktiskt! Men just scenen där Niklas Wahlgren badar i en pool och sexar till det efteråt är fin på nåt sätt...
  • Titanic, scenen i den immiga bilen är ju bara såååå läcker!
Ok, ni fattar vad jag menar. Den finns det scener som innehåller stark kärlek på ett heeeelt annat plan... Jag såg lite bitar av Pretty Woman igår. Och scenen när dom går på opera och Julia Roberts sitter och är tårögd och tittar på operan... Gere tittar på henne på ett speciellt sätt då.... DAMN! Tänk om ni karlar kunde se och lära av sånt! ;) Men just där så tåras alltid mina ögon... Han ser så otroligt berörd ut. Det är ett par blickar men såååå härliga. Likaså när dom kommer hem... då gör hon i ordning sig och ska lägga sig i sängen med honom. Han har somnat sittandes i sängen och hon böjer sig fram för att kyssa honom... Han rycker till och när deras ögon möts.... Woooohooooo!

Men för att komma tillbaka till kärnfrågan... Förstör dessa filmer kvinnors syn på förhållanden och på män?

Ja... kanske. MEN, och jag kan ju bara tala utifrån mig själv, jag tror ju att bjuder jag på mig själv och uppskattar min man... då kan han nog vara näst intill så sjukt underbar som hunkarna är i filmerna. För vad jag har erfarit... man måste ju vara två för att dansa bra tango lixom! Så vi tjejer får nog lägga manken till lite om det ska bli som i filmerna... vi kan inte lägga allt ansvar på mannen även om det ser ut som att han gör hela jobbet och förför fruntimrena!

Summan av kardemumman... jag tror på filmerna. Jag tror fortfarande man kan uppleva den STORA kärleken som visas på vita duken. Men jag tror inte jag kan lämna det i mannens händer. Jag får nog möta upp honom och styra upp det lite :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar