fredag 8 oktober 2010

1 kilo svamp

Det blev en tripp till samma ställe. Jag hade kollat ut ett annat ställe på kartan. Men när jag kom dit så var det en bom över vägen. Så då åkte vi till det vanliga stället och knallade där. Där vet jag att det inte finns nåra vägar som hundarna kan springa ut på. Dom är så duktiga! Jag släpper ut dom ur bilen och har inga koppel på, dom stannar intill mig tills jag säger att dom får springa. Jag visar att jag har godis och då vet dom att när jag visslar så är det gotte-tajm.

Men idag plussade Blessin inte direkt. Hon kom tillbaka en gång och såg så lycklig ut... kladdigt öra av nåt brunt klet... BAJS! Hon hade gnidigt sig i bajs. Inte så mycket men ändå. Äckelpäckel! Så hon fick duscha och tvätta hela sig när vi kom hem.

Jag plockade svamp oxå! Höstkantareller. Det blev ett kilo förvällt och klart. Men jag hade kunnat plocka mer... det finns ju överallt! Men jag insåg att jag behövde orka rensa allt oxå. Och ha plats till det. Så en ica-kasse fick räcka. Inte riktigt hela men nästan. Kom hem vid 15.30... rensade till 19.00. Man har att göra om man plockar svamp!

Nu har jag en massa svamp i frysen!!! Jag kan göra trattkantarellpaj med västerbottenost... och svampomelett... och svampsås... och svampcrepes... och köttfärslimpa med svamp i... Gaaaahhhh! Vad gott! Nu kan vintern komma!

Vet inte hur jag ska ta mig ut i skogen sen när Zingo och bilen försvinner... då får vi cykla åt nåt håll och se om vi kan hitta på nån svamp. Vi kan ju inte ge upp nu. Min maniska sida gör sig påmind...!

1 kommentar:

  1. Oj va mycket god mat det ska bli, när ska jag komma ;-)

    SvaraRadera