torsdag 28 oktober 2010

Grym föreläsning idag!

Det var andra dagen av två med en föreläsare som heter Tomas (notera att både namnet och stavningen är lika som TT:s... ;)!!). Han har haft "Entreprenörskap" med oss i två dagar men mycket av tiden har gått åt till att prata om hur vi är och varför. Och vad vi kan påverka själva för att må bättre och välja annorlunda i livet.

Han heter Tomas Dahlin och har en hemsida : Länk.

Hur som helst, det var grymt och han är grym!

Jag har tänkt mycket på saker han sagt och berättat om under veckan som gick och det slår mig att jag har gjort många val i livet som jag är stolt över. Nu efteråt iallafall. Just då, när man var tvungen att välja, så har jag nog tänkt mycket på vad folk ska tycka och jag har rådfrågat och funderat. Men till syvens och sist så har jag tagit det beslut som har varit bra för mig själv. Och det är jag glad och stolt över!

En sak som jag är mindre stolt över är att jag fortfarande kan tänka ibland att jag borde göra annorlunda, för det jag gör kanske inte faller under vad andra tycker att jag borde göra eller hur dom skulle vilja att jag gjorde. Och så är det. Jag tänker alldeles för mycket på vad andra ska tycka och hur dom ska uppfatta mina beslut. Jag har en fantastisk familj! Båda mina föräldrar, som visserligen är skilda, och mina syskon stöttar alltid mig. Ibland kommer jag med tokiga idéer och funderingar, men allt som oftast så säger dom bara: "Kör! Om nån kan fixa det så kan du!"

Ibland får jag förmaningar och "ojojoj... hur ska det hör gå?" Men om jag ändå tar det beslutet så finns dom där. Alltid. Lika med mina vänner, dom allra närmaste är alltid stöttande och ger min kraft. Jag har tur som sjutton att ni finns! Tack!

Sen finns det tillfällen då jag gör saker för min egen skull, för att det ska bli bra för mig, då personer ser mina beslut som nåt form av hot. Det känns alltid jobbigt att veta att ett beslut jag tar kommer att göra någon obekväm eller kanske sur. Men om jag skulle välja annorlunda, skulle jag välja bort mig själv. Det är ju inte heller bra! Men dom besluten är jobbiga... att veta att rätt för mig kanske inte tilltalar alla andra.

Men jag hoppas ändå att i långa loppet så kan alla i min nära krets se vad det gör för MIG och min utveckling... och glädas åt det. Kraaaam till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar