söndag 31 oktober 2010

Flossar-funderingar

Nu har jag en grej som jag funderar på igen. Det här med att flossa. Hur gör man det mest effektivt? (Flossa = tandtråda)

Förut gjorde jag så att jag borstade tänderna lite grann så där lagom avancerat först, sen flossade jag. Efter varje tandmellanrum, alltså efter varje gång jag trådade ner mellan två tänder, så sköljer jag flossaren. När alla mellanrum var klara så sköljde jag munnen med vatten och borstade sen noga. Avslutade med att skölja med först vatten och sen munskölj.

Ni förstår kanske att denna ritual inte var VARJE dag. En gång i veckan... max, snarare kanske varannan vecka eller så.... Övriga dagar borstade jag ju som vanligt så klart! Jag är dååålig på att flossa över lag tycker jag. Jag borde göra det oftare... Jag vet, det borde jag verkligen.

Numera så gör jag det faktiskt typ... 2-3 gånger i veckan. Jaaa.... jag borde göra det VARJE dag. Men det gör jag inte. Och numera så ids jag inte borsta först utan jag flossar först (men sköljer flossaren efter varje mellanrum fortfarande) och sen sköljer jag munnen med vatten. Borstar sen noga och sköljer med vatten sen munskölj.

Men nu undrar jag, vilket sätt är mest rätt? För i första exemplet så borstar man ju bort mycket äckel INNAN man flossar och då blir det mindre för flossaren att ta hand om. I andra exemplet så kan ju omöjligt flossaren ta hand om allt... och då sitter det ju lite "kvar" här och där... och då när man borstar så föser man ju tillbaka det i sina skrymslen... eller?

Jag fattar ju själv att det är bättre att flossa 2-3 gånger i veckan än att endast göra det 2-3 gånger i månaden. Men tekniken tänker jag... Och SKA man behöva borsta dubbelt för att det ska bli bra? Hur gör ni??

2 kommentarer:

  1. Normalt sett flossar jag först mellan två tänder där det tenderar att samlas, sen sköljer flossern. Sen kör jag de 4 mellanrummen på sidan uppe (inklusive det nyflossade) .. (har inga visdomständer längre) och sköljer. De 4 nere, sköljer. 5 fram uppe, sköljer o.s.v.

    Men, om jag vill lyxa till det lite, alternativt har ätit t.ex ostbågar som sitter som en smet (jepp, låter ofräscht, men sant) så snabborstar jag först munnen innan flossning tar vid.

    Dessutom, har man gojs i munnen så får man ju skölja efter varje vid behov.

    I samtliga fall avslutas ju det hela med vanliga grundliga borstningen.

    Tips: Byt flosser ofta!

    SvaraRadera
  2. Jooo... men då är ju lyxvarianten den som EGENTLIGEN är bäst ju! Men att köra sidorna först och sen fram... Howcome?

    Hur håller du då reda på vilka du gjort!? Jag kör från ena sidan och hela raden runt. Sen byter jag våning...

    Ostbågar är ganska otäckt på många plan! Ingen man äter med en nyfunnen kärlek direkt... Hahaha!

    SvaraRadera