onsdag 20 oktober 2010

Julkalkon!

I år vill jag prova att göra julkalkon under december eller i mellandagarna. Man behöver ju inte ha det som en rätt på julbordet, men som en egen rätt nån dag i december! Så nu startar jakten på ett recept som jag kan prova. Det vore kul att göra det precis som i USA, med fyllning och allt. Den serveras med allt från potatismos och sky till hasselbackspotatis och madeirasås. Så nåt kul ska man väl hitta!

Tipsa gärna om ni har nåt ni provat eller så. Jag har världens planer för december och framåt... jisses :) Alla goda saker man kan laga med all min svamp! Varför jag planerar så långt fram? För att det är värdelöst att laga kul mat till sig själv ju, såååå mycket roligare om det är nån annan man äter med :)

2 kommentarer:

  1. åh det är jätte jätte gott. vi brukade helsteka kalkon. man får smörja in den med massa smör å massa krydda. helst fäska. sen in i ugnen, till detta serveras brun sås å hasselbackpotatis. mums gott

    SvaraRadera
  2. jo, de är rikigt gott me kalkon! Min mormor och morfar bjuder alltid oss på de under mellandagarna, mums! Vet inte rikigt hur dom gör men dom helsteker den iaf i ugnen med fyllning och allt, mums ;-)

    SvaraRadera