fredag 15 juli 2011

Jag bara förstör!

Jenny sa idag att jag förstör hennes hundar. Hon menar på att jag förstör dem för att dom lärt sig att man kan få frukost bara man lever om tillräckligt på morgonen... ok, det är nog så. Eller det är Blessin som förstört dom! Hon har lärt sig av Mäster Ghibli att om man stökar runt tillräckligt på morgonen, gärna ap-tidigt, så går matten upp och serverar frukost.

Ghibli gjorde nämligen så att han gick fram till Blessin och flappade med öronen så hon vaknade... hon for upp och tyckte det var morgon, fram till min säng och levde om. Han stod en bit bort och viftade på svansen... Det var jo hon som fick ta mitt fräsande att det är sovmorgon eller att jag ville sova. Inte han, han hade ju INTE gjort nåt! Jojo... han var ganska van med tidiga mornar under hela tiden hos mig eftersom jag jobbade som tekniker. Vi började 07.00 så det var tidigt upp ur sängen.

Men nu är det så att Blessin självmant vaknar tidigt och struttar fram till sängen i ottan. Och Celma och Dora har fattat att det funkar att sitta utanför grinden och gäspa ljudligt i samband med att Blessin kör sin grej. Men just nu när Jenny jobbar så fattar dom att när hennes klocka ringer så kan man rusa runt och muppa sig kring hennes säng så får man frukost. Sen går dom och lägger sig igen.

Tills jag går upp. Då jäklar så blir fart. Dom far runt i köket och i hallen och väntar på att jag ska klä på mig och äta frulle. Dom gillar verkligen att gå långis på morgonen! Jenny tittade idag på dem förfärat och sa:

"Du har förstört mina hundar... dom kommer ju aldrig ha sovmorgon mer och jag kommer vara tvungen att gå minst en mil varje morgon för att dom ska vara nöjda..."

När jag sen står i hallen och spänner på mig Baggen-bältet så blir dom som tokiga och snurrar runt runt i cirklar. Dom är förväntansfulla och far runt. Sen kastar dom sig ut i sina flexi-koppel genom dörren så att är jag inte beredd så far jag efter som en vante :) Glada är dom iallafall!

Så lite sjå kommer hon nog att få när jag börjar jobba sen. Men det är bra, hon kan gott gå upp och dra igång dagen och inte sova bort den ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar