tisdag 19 juli 2011

Hundavel och funderingar

Idag, om nån timme, ska jag iväg och sommarjobba! Ska bli kuuul! Verkligen lärorikt och spännande. Pirrigt oxå så klart men mest roligt!

En sak som inte är så roligt är hundavel just nu. Det går i perioder det där för mig och just nu är det inte roligt. Fast jag tycker ju inte att det är roligt att åka på utställning heller... så egentligen så kanske det hänger ihop! :) Men en sak som jag tänker på ofta är detta:

Ingen av oss pinscheruppfödare skulle vara där vi är idag om inte våra uppfödarkollegor gjorde det dom gjorde.

Vi är sällan helt sams, vi är sällan helt osams, vi tycker sällan helt lika och vi tycker sällan helt olika. Vi väljer olika vägar att gå och gör olika saker, men vi jobbar mot samma mål: En frisk, trygg och vacker ras.
Givetvis finns det avarter och de som endast söker vinst i sin uppfödning. Men dessa är väldigt få och jag tror att även dessa kommer till insikt, det är aldrig vinstgivande att bedriva seriös hundavel.

Jag håller definitivt inte med alla uppfödare och har inte samma avelstankar som dem, det ser jag som positivt. Däremot finns det väldigt få uppfödare som jag inte respekterar för det arbete som dom gör. Att vi lägger prioriteringarna olika är bra tycker jag, skulle vi alla tänka lika så kommer vi inte framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar