onsdag 1 juni 2011

Klart!








Nu äntligen får jag börja använda mitt eget kennelnamn :) Idag gick protesttiden ut och då får man börja använda det. Så hemsidan är uppdaterad med ny banner/header och lite är justerat på sidan. Jag har lagt till lite kontaktinfo och så där. Men jag tycker det är så kul att det är klart nu!

Hemsidan har ju stått klar ganska länge men nu fick jag lägga upp namnet i toppen på sidan oxå! Planerna för första kullen pågår för fullt. Jag är ganska säker på vilken hanne jag vill använda. Dock så vill jag bestämma mig helt innan jag går ut med det. Och nu har jag bestämt att hoppa över detta löp och para på nästa. Så jag har tid på mig :)

Nu jobbar jag på en rasbeskrivning oxå, sen är sidan klar. För mig är det viktigt att berätta sånt som inte står i den officiella rasbeskrivningen. Berätta hur ja upplever pinschern och vad jag tycker att man ska tänka på innan man köper en pinschervalp. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter och tankar kring rasen, varken försköna eller svartmåla. Men jag jobbar på texten och kommer lägga ut den så småningom.

Undrar du hur jag kom fram till att jag ville ha Aliennes? Jaaa... det var nog så att det fanns ett annat namn jag gillade bättre. Men så måste man ju ha flera. Så jag hade fyra stycken som jag skickade in. De första två blev godkända och skickades till FCI. Nummer två av dem gick igenom :)

Aliennes då? Ja, lite av en ordlek... "Alien" tycker jag är ett superfint namn på en tik och för att göra det liiite mer tjejjigt så stavade jag om det :) När jag sen skulle skaffa kennelnamn så kände jag att dte var ett mycket bra alternativ. Föda upp små Aliens, det passar mig bra! Jag och Henrik (Lavas husse) har kommit överens om att första kullen blir en kull med Sci-Fi-tema. Vi har bra uppslag på namn!

Hela fantasy och sci-fi grejen kommer från Rivendells tid. Vi bestämde från början att alla valpar skulle ha fantasynamn då Rivendells kommer från Sagan om ringen-böckerna. Nu höll inte det temat alls :D Men jag ville på nåt sätt ändå plocka upp den tråden. Så det blev väldigt rätt iallafall, trots att det blev det andra namnet som gick igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar