tisdag 21 september 2010

Trasig tå

Igår var det inte min dag alls! Eller egentligen så var det väl inte så tokig dag heller om jag ska vara ärlig. Jag och Björn jobbade med en uppgift till skolan på dagen. Till lunch skulle vi woka lite och jag drog igång pallat på spisen. Men så tyckte jag att stekpannan inte vart varm... Så jag skulle känna lite på plattan. Av nån outgrundlig anledning la jag HELA handen platt på den varma plattan. AJ! SOM sjutton AJ!

Hahahaha! GUD vad klantigt! Brände ju som satans i handflatan... Hahahaha! Så det var lite handikappad Kattis under eftermiddagen.

Men sen körde Björn hem mig. Gick in i porten och uppför trappen... sista trappsteget körde jag vänsterfoten så jäkla hårt i så att jag trodde jag skulle svimma. Vet inte om jag träffade stortån rakt framifrån eller och jag träffade knölen (där stortån sitter fast). Jag hade datorväskan i handen och drämde ju den i backen så klart. Hysteriskt skrattande, halvt bölande och skrikande gick jag in i lägenheten och det första jag gjorde var att slita upp datorn ur väskan och kolla om den startade :)

Tån? Ja den satt väl där den satt! Fast den gjorde fruktansvärt ont och efter ett tag när jag provade att gå lite på den så knastrade det i leden. Inte så bra!

Ringde sjukvårdsupplysningen och kvinnan sa: "Dom flesta tå-skador gör man inget åt. Men vissa brott och skador på just stortån kan man behöva kontrollera om den ligger rätt. Så du borde åka till akuten." Sagt och gjort, jag åkte dit. Eller, Björn skjutsade mig! Han är så snäll! TACK!

Väl där så fick jag prata med tjejen i receptionen, hon sa: "Vi har väldigt mycket här idag så du kan få vänta hela natten... men jag ordnar en tid åt dig på primärvårdsakuten så kommer du in fortare. Dom remitterar dig till röntgen och så får du komma hit igen efter röntgen." Ok. Så jag fick halta ner till primärvårdsakuten... där fick jag prata med en snäll sköterska och hon bad mig sitta och vänta. Jag kom dit vid 18.30 ungefär. Jag fick en tid 20.30. Men jag tänkte helt krasst att jag faktiskt inte skulle bli irriterad. Det är så mycket tråkigare att vara irriterad.

Så kom jag på en sak!!! Jag hade ju inte tagit bort mitt nagellack på tårna!! Så den som skulle kolla på min tå skulle ju se det... ja ja. Inte mycket att göra, det var ju som det var... GAHHHH! Men tänk om det var en liten sötis till doktor?

Dörren öppnades och en toksöt doktor kom ut! TYPISKT! Klockan gick... jag hann se nyheter på tv:n i väntrummet, efter det kom halv åtta hos mig... och sen även Boggest Loser. Strax innan nio fick jag komma in. Han tittade lite... klämde lite. "Det här kan jag ju inte säga så mycket om, jag vet inte om nåt är brutet. Du får en remiss till röntgen. Den stänger kl 21 så du får gå dit i morgon bitti."

Jaha. Tack då. 300 spänn fattigare, 2,5 timmes väntan och tre minuter inne hos doktorn. Det kallar jag måndagsunderhållning! Björn kom och hämtade mig och körde hem mig. Du är bäst Björn!

Det knastrar och knäpper i leden till tån men det gör inte så ont idag. Jag hade inte tid att åka till röntgen idag, det var för mycket som skulle göras till skolan, så jag får åka imorgon bitti. Dessvärre kan jag ju bli sittande där på röntgen och sen ett par timmar till på akuten. För dom ska röntga först sen ska dom kolla bilderna och jag ska få ett utlåtande. Kan bli en intressant dag! Jag ska ladda telefonen med en bok så blir det nog inte sååå långtråkigt.

Ska ta bort nagellacket ikväll och se till att naglarna är friserade... tänk om det är en söt-doktor igen! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar