måndag 22 mars 2010

Oj! Vilken dag...

I helgen när Lotta var här så köpte hon ett nytt nagellack... skitfränt! Jag fick prova med och det var inte utan att det var rätt rockigt! Glitter, grå-lila.... typ lite stålkänsla... ROCK!

Så idag då när jag skulle klä mig för första dagen på "jobbet" så tog jag svarta byxor, och en top med lite gråmelerad färg... och den har även imiterade nitar på... Ville matcha lite nagellacket.

Jag tog bussen till jobbet och hittade inte riktigt rätt hållplats... fick gå lite. Men när jag väl var på plats så kom Lars strax efter. Vi pratade lite om dagen och han berättade att vi skulle ha lite möten. Ok, tänkte jag, let´s meet!

Kl 10 skulle vi då på möte, ledningsgruppsmöte. In kommer det ett antal män och kvinnor... antog att dom tillhörde ledningsgruppen... och vi möttes. Det pratades och stöttes en massa problem och jag fick klart för mig att alla som satt vid bordet hade ett team bakom sig. Så dessa var alltså chefer över en grupp människor var. Ok, lade det på minnet. Att tillägga var att alla tog i hand och var väldigt artiga och trevliga. Jag fick presentera mig snabbt oxå, inför alla. Kanske kan tänkas att min "rockiga" look var aningen enkel i detta sällskap.

Sen vart det bråttom, vi skulle på nästa möte. Det mötet skulle föregås av lunch tillsammans med dom vi skulle mötas med. Så vi sladdade iväg och drog ner på stan. Vi rundade ett jättefint hus, gick fram till en dörr... Lars ringde på och en kostymklädd man öppnade dörren åt oss. Noterade dock skylten vid dörren... "Landshövdingens residens".

Ok... najs! Så kom vi upp och in i matsalen. Vita dukar, silverbestick, vackert porslin och serveringspersonal... Ytterligare fler kostymklädda män och kvinnor i propra kläder. Jojomen! Vi skulle får prova Gotlands nya Landskapsrätt minsann.

Saffranspannkaka med chevreost och chili, primörsallad och räkor på toppen. Sen till efterrätt en bakelse (kan man nog kalla det) som kallades "Gotlands sommardröm".

Så gott var det! Och sen var det mötesdags... Då fick jag klart för mig att jag satt i vardagskläder på möte med Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård med tillhörande närmaste team och en grupp av ledande personer inom olika instanser på Gotland. Kommunalråd, styrelseordföranden mm... OK!!! Här kommer lilla jag och ska praktisera... jag tar på mig vanliga vardagskläder och går till jobbet... JOJO! Dessutom var ju detta team kring Landshövdingen, inkl hon själv, de personer som ingick i ledningsgruppen... som jag hade varit på möte med på förmiddagen... Hahaha! Ingen aaaaning hade jag då... fräsigt värre!

Ledningsgruppsmöte på förmiddagen och Insynsrådsmöte på eftermiddagen, inte illa pinkat första dagen på jobbet!

Herregud... men det var väldigt intressant att lyssna och ta in en del av vad dom pratade om, mycket var intressanta grejjer och saker att ta med sig som nya kunskaper.

Jag tror dessa 10 veckor kommer ge mig mycket! Undrar just om jag får frottera mig bland denna topp av människor varje dag?? *ler* Skulle kunna vänja mig vid silverbestick och fantastisk mat! JO! Just det, jag fick en kokbok oxå! Signerad av den kock som tagit fram Gotlands landskapsrätt.

Vad händer i morgon månne?? Och frågan är ju om mitt rockiga nagellack kanske kan vara en anings malplacerat?

1 kommentar:

  1. Låter som en lagom start på din nya karriär tycker jag! Sist jag hade praktik (i åttan) fick jag stå en vecka och skruva gipsskivor :( Är aningens avis på att du fick saffranspannkaka, vill åxå!

    SvaraRadera