lördag 27 mars 2010

A la Kattis - Lax med smaskigt klegg

Pratade med Jenny idag på msn... och vi kom fram till att jag skulle börja med lite tips på mat... inte för att jag är så duktig på mat så där... men jag gillar det! :o)

Så mitt första tips blir ett SUPER-enkelt fisk-tips (tror att jag tipsat om det förut... men skit samma, det är as-gott!):

4 portioner

4 st laxfiléer (såna där i 4-pack funkar utmärkt) eller en laxsida i lagom storlek.
1-2 burkar kräm fräs, valfri fetthalt. DOCK, om man tar den minst feta, kan man behöva ta mer än en burk. Den är av nån anledning inte lika såsig och ger mindre sås kvar i formen. Och vill man ha mycket sås tar man två burkar oavsett! :o)
Ett paket fetaost (eller en rulle chevre om man hellre gillar det)
Salt och peppar
Timjan eller rosmarin

Gör så här:

Sätt på ugnen, typ så där 175 grader tror jag. Lägg fisken i en form. Salta och peppra lite. Smula osten i en bunke och blanda med kräm fräsen. Ta i lite örter, rosmarin gillar jag bäst men timjan funkar bra det med. Bred det på fisken, in i ugnen och kör i ca 15 min... men jag vet nte så noga. Lite lagom.

Servera med nåt gott till. Potatis, ris, bulgur, sallad eller vad du vill. GOTT sörrö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar