onsdag 5 januari 2011

Tänk

Tänk att en liten åsikt på Facebook kan bli så stort pådrag inom pinschersverige, fantastiskt egentligen. Jag uttryckte min besvikelse att man ändrat regler för vår inofficiella tävling i klubben mitt i säsongen. Det var ganska många som fik fart i brallan och sa både ditten och datten om en massa saker.

Men grundfrågan var att jag var besviken på styrelsens beslut att ta bort Årets Avelshund och Årets Uppfödare i Pinschersektionens inofficiella tävling. Vad jag har förstått så tyckte man att just dom kategorierna var orättvisa. Årets Uppfödare har definitivt inte varit orättvis de senaste 2 åren iallafall. Då har den fem bästa resultaten av uppfödda hundar räknats. Här kan ju vem som helst vinna, det är ju verkligen inte bara de som föder upp mycket hundar som ställer ut.

Årets Avelstik/hane har räknats totalt antal avkommor som fått poäng och deltar i Årets Hund, här är det klart att en tik/hane som haft många kullar har försprång om avkommorna ställs. Men varför inte göra det samma som för Årets Uppfödare men räkna avkommors resultat istället. Jag inte riktigt se att ett sånt beslut skulle ligga så långt bort? Eller har jag fel?

Sen är det klart att när man uttrycker en åsikt får man vara beredd på att få skit tillbaka av både paragrafryttare och oliktänkande, det är jag helt på det klara med. Men att det skulle väcka så många björnar i pinschersverige var faktiskt oväntat. Det är säkert så att om man får vatten på sin kvarn oavsett vart man står med sin åsikt om någon öppnar dammluckorna lite. Jag anser att de flesta som sagt vad dom tycker har rätt i olika delar av sina ståndpunkter, jag kan se logiken. Sen är det väl så att nåra av inläggen blir lite överdrivna för att man får en chans att tycka till i någon annans statusrad på ett forum som FB.

Oavsett vem som tagit beslutet om att plocka bort dessa två kategorier så tycker jag det är FEL. Jag tycker det är FEL att göra en sån stor ändring mitt i en säsong. Jag tycker det är FEL att inte informera ordentligt om det när man väl tagit det beslutet. Jag tycker det är FEL att man gör det och lägger ut statuter efter nästan hela sommarsäsongen. Och hade det varit medlemmarnas beslut hade jag tyckt att det var FEL, hade det varit SKK:s beslut hade jag tyckt det var FEL, hade det varit SSPK:s beslut hade jag tyckt att det var FEL. Nu var det styrelsens beslut och jag tycker det är FEL. Så det så.

Sen har jag respekt för deras arbete och den tid dom lägger ner på att göra saker för klubben, men jag har oxå rätt att säga när nåt är fel. Jag tänker inte skämmas för att jag har en åsikt. Jag yttrar så sällan officiellt mina åsikter så denna gång tänker jag inte be om ursäkt för att jag tycker att det är FEL att göra så här.

FEL, I´ll tell you! FEL!

1 kommentar:

  1. Fast det är ju så, sätter man ett gäng småsinta snedseglare vid rodret kan det ju inte gå på annat sätt. Visst, jag vet att det finns ett par i styrelsen som verkligen har huvudet på skaft, men inte tillräckligt många för att korkade förslag som detta ska röstas ner.

    Det kan inte finnas NÅGON som är dum nog att tro att det skulle handla om kostnaden för rosetter, likväl som det inte borde finnas NÅGON som är dum nog att försvara styrelsens beslut. Och det kan inte finnas NÅGON som inte förstår att det enda de vill åstadkomma är att jävlas med några av de andra uppfödarna.

    Kanske är dax för förändringar i toppen? För ärligt talat, att arbeta för en klubb ska väl inte innebära att försämra för andra för att framställa sig själv i bättre dager?

    SvaraRadera