söndag 9 januari 2011

*gäsp*

Jisses... att man kan va så trött! Jag somnade lite senare är planerat och klockan ringde tidigare än vanligt... men så jäkla trött som jag är, är inte helt proportionerligt tycker jag. Men ikväll måste jag somna i bra tid eftersom jag börjar på praktiken imorgon. Så det kanske är bra att jag är trött, lättare att sova då kanske.

Igår såg vi "Änglagård - tredje gången gillt". Den var mycket bra. Vi såg ju de första två filmerna i veckan och det var verkligen kanonbra att ha dem färskt i minnet. Sen var det genialiskt att händelser i gamla filmerna var inklippta i denna film... Verkligen bra! Du som inte sett den, gör det. Men se dom andra två före och sen den tredje.

När Änglagård kom var jag 16 år. Då tyckte jag den vad sådär... ganska ok, men ingen favorit. Likaså den andra filmen som kom när jag var 18... Men nu när vi såg om dem så kan jag förstå den på ett annat sätt och även njuta av de underbara miljöerna. Att sen se denna film som är gjord så långt efter och alla skådespelare som blivit äldre... ja det var mycket bra! Det känns som om Colin Nutley verkligen satt hammaren på spiken med filmen.

Den har ju inte fått så jättebra kritik och kanske ÄR den egentligen inte så väldigt välspelad på sina håll... Men för mig så var den genialisk. Filmen var superfin, mjuk och härlig. Tyckte mycket om den, verkligen.

På kvällen så såg jag att "Under solen" gick på en av filmkanalerna. Det är en film med Helena Bergström och Rolf Lassgård i huvudrollerna. Även Johan Widerberg hade en stor roll. Den började ganska trevande men den var verkligen sevärd sen när man kom in i den. Lite som en bra bok. Man måste in lite i handlingen och känna av personerna innan man fastnar.

Den var vacker på nåt vis och när jag såg Johan Widerberg så kom jag på att jag vart så kär i honom i en annan film... men kom inte på vilken. Så jag googlade och hittade att det var ju "Så olika". Så var det ja! Och den hyrde jag på Gotland när jag var där. Först såg jag den på kvällen och sen en gång på förmiddagen innan jag var tvungen att lämna tillbaka den. Jag tycker Johan är underbar... på så många vis... Snygg, ja det är han. Men inte bara det. Han är otroligt duktig skådespelare. Att inte han gör fler filmer... det förstår jag inte. Så grymt duktig!

Idag blir det lugna gatan här hemma. Jenny drar nog på söndagslunch med sina päron och jag ska mest ta det piano. Av en händelse så har jag nu "Så olika" i datorn... så jag drar på den nu medans Jenny fortfarande sover :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar