tisdag 18 januari 2011

Bajs

Nu har jag tänkt på en sak igen. Ni som inte har hund undrar nog om detta verkligen är ett problem. Och det kan tyckas att det inte är det. Men för mig är det ett problem, eller iallafall en källa till irritation.

Bajspåsar.

Det finns ganska många olika sorter... i många olika färger och kvalité. Och tro nu inte att det är en skitsak med vilken påse man plockar med... För det är det icke!

Ok vi säger så här då, tänk dig att du är ute med hunden. Den sätter sig och gör en hög... Du tar fram en påse. Påsen är av ganska medeltjock plast och ganska bred och djup. Du skopar upp bajset och kan lätt knyta till påsen. Bra va? Jaaa... tänker du nu, vad gnäller hon för då?

Jo det ska jag tala om. För det finns påsar som är så tunna och sladdriga så att det känns som om du tar direkt i bajset... det stinker sen igenom den även OM du lyckats knyta den.Värdelöst! Då är det ganska oväsentligt att påsen är rosa eller blå eller svart med döskallar på...

Det finns olika dåliga:
  • Korta som inte går att knyta.
  • Såna som är EXTRA tjocka men är så tjocka att det inte går att vända dem när det är kallt, än mindre knyta ordentligt.
  • Smala som inte går att vända när man väl slutit sin stackars hand om bajset utan risk att få på handen eller jackärmen.
  • Det finns såna som knappt går att öppna, för dom klistrat ihop... enda sättet är att slicka på fingrarna och gnugga öppningen. Och det VILL man inte när man plockar bajs. Slicka på fingrarna och plocka bajs hör inte ihop. Alls. Och inte i någon form av ordning.
  • Sen finns det såna som dom missat liiiite när dom gjort perforeringen för att kunna riva av. Dom är det hål i, i botten. Då får man bajs på fingrarna. 
Som ni ser, det är verkligen ingen skitsak att hitta bra påsar... Just nu har vi en rulle från Lupuz, dom är skitbra. Innan hade vi tunna asdåliga påsar som man var tvungen att gnugga... inte alls trevligt när man går med fler hundar samtidigt och inte alla bajsar samtidigt. Verkligen inte kul. Alls.

Det är en viktig fråga med bajspåsar. Exakt lika viktigt som blöjor för småbarnsföräldrar. Så det så!

3 kommentarer:

  1. Jag använder nästan bara SKKs gröna bajspåsar jag tycker dom är jätte-bra... Var där igår och köpte 4 rullar så nu räcker det förhoppningsvis en stund... Jag kanske är lite snål som går och håller i bajset och väntar på att nästa hund ska bajsa, känns som otroligt slöseri att inte "fylla" påsen en riktigt bra dag lyckas jag plocka alla allas bajs i samma påse ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, dom är bra! Dom är lagom i alla former.

    Alla i samma är ju toppen om man lyckas med ju! Men det har jag nog inte testat... eller kanske nån gång, men inte så många. Ghibli och Blessin var ganska ofta synkade, när en stannade så passade den andra på att lägga sin hög medans vi ändå stod still :)

    SvaraRadera
  3. Vi köpte alltid massor av rullar på IKEA dom tyckte jag va jätte bra förutom att dom bara kostade 7 kronor men dom verkar ha slutat med hundsaker :(

    SvaraRadera