lördag 11 december 2010

Vann rätt Idol?

Nej jag tycker inte det. Min åsikt och mitt tyckande. Jay trampade i klaveret då han tog till knark under sin tid i programmet. Ja, han var nog den bästa sångaren och kanske att det är det som BORDE vara det man bedömer i Idol. Men den bästa personligheten? Eller den bästa artisten? Nej, det tycker inte jag.

Hans version av "Like a prayer" kommer nog ensam vara anledningen till att jag köper en skiva med Jay i dec. RUGGIGT bra! Och han ÄR underbart duktig, jag säger inget om det. Men jag kan inte tycka att det känns ok att han vinner denna tävling. Det finns SÅ många saker dom skriver på för innan dom ger sig in i det och det är faktiskt så att dom som röstar är småtjejer och killar som inspireras OCH tar efter sina idoler. Och att då bete sig som han har gjort, det tycker inte jag är ok. Han borde ha åkt redan den fredagsfinalen som det uppdagades att han testats positiv för droger.

Om inte vi vuxna tar ansvar för att visa våra barn och ungdomar vad som är rätt och fel, vem ska då göra det. För man får nog anse att Jay är vuxen... Eller? Det är kanske det han INTE är. Det är säkert just därför han har gjort som han har gjort.

Om det nu stämmer att han och Minnah har ett förhållande så kan jag tycka att han kunde ha rett ut saker och ting hemma innan han gick ut och svor och levde om i tv.

Nej, enligt mig så kunde gott Minnah och Olle ha varit kvar till finalen och Jay borde ha fått betala dyrt för de misstag han gjort. Han är en mycket begåvad sångare och jag hoppas att han tar vara på det han fått nu. Jag fattar dock inte hur han ska palla att hålla sig från drogerna nu efter vinsten...

Man ska hellre fria än fälla har jag lärt mig, men i detta fallet tycker jag att det hade varit bra att ta ställning och vara tydlig i budskapet till våra ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar