söndag 12 december 2010

Julsnask

I år har jag tjuvstartat lite med att göra gotte inför jul... och tyvärr tjuvstartat med att äta det med :D Så det som jag fick med mig hem från Göran och Marie är slut... hoppsan! Men vi gjorde mycket gott!

Så jag får snällt göra nytt. Jag och Jenny ska göra i helgen är det tänkt. Vet inte om jag tar med nåt på firande med familjen eller om jag gör nytt hos mamma. Men en sak som var lite kul i år var att Marie visade en ny variant av Mozartskulor. En mycket enkel sak... för det var ett himla pillande och fixande för att få till kulorna förut. Först skära nougaten och sen få in den i en kula med mandelmassa... in i kylen för att bli kalla. Sen smälta choklad och doppa alla kulor i. Ett himla pill för att göra Mozartkulor...

Men så berättade Marie om att man kan göra det enklare! Man gör som en rulle :) Skär en stav med nougat och sen en lika lång platta med mandelmassa... sen rullar man in nougaten i mandelmassan och sen penslar med choklad.

Samma innehåll men annat format. Så kom då frågan var man ska kalla det... Mozartsrulle? Mozartstav... Maries förslag var: Mozarts balle!

Tyckte det var bra! Kulor och balle. Superbra.

1 kommentar: