torsdag 23 december 2010

Helt galet

Idag har vi varit på äventyr! Vi startade vår resa kl 08.30 ganska precis. Allt var utpackat i bilen och vi satt på plats. Leif körde och vi tog oss upp via Norrköping och vidare upp till Katrineholm där vi åt lunch. Vi tänkte äta på McD men vi försökte oss på att gå in där... ICKE en enda sittplats. Så vi skulle ut från parkeringen igen. Kaos! Folk och bilar överallt. Det blev till slut varsin korv på OKQ8. Det gick det med!

Vidare upp mot Strömsholm och det vandrarhem som mamma och Leif hyrt för julfirande med familjen. Väl där så kom ägaren och öppnade. Han såg lite besvärad ut när han gick för oss in. Han ursäktade sig och berättade att vattnet frusit under natten men att det snart skulle vara igång. Det hade varit 27 minus där under natten och hela undervåningen var kall. Inte bara kylig utan ganska kall.

Men så visade han att han satt in en fläkt i skåpet vid rören som frusit och sa att det snart skulle vara igång igen. Det fanns en kran som funkade så vatten kunde vi få iallafall.  Det var nåt rör under huset som låg fritt tydligen...

Huset var jättemysigt! Stort kök och en fin sal med matbord. Härliga rum och fräscht och trevligt. Passade oss perfekt! Alla skulle få plats och sova bra, vi skulle kunna umgås allihopa och ha en underbart fin jul. Vi packade in och la in all mat i kylskåpet. Sen satt vi en stund och konfererade om ditten och datten. Sen drog vi iväg och skulle inhandla det sista inför matfesten imorgon.

När vi kom hem till vårt fina hus var huset ganska mörkt. Jag gick en sväng med Blessin och mamma och Leif gick in. När vi kom tillbaka så ser jag en ljuskägla fara runt inne i köket. Huset är fortfarande mörkt... Jag går in och ser att halva huset är helt svart. Nåra lampor lyser svaaagt men mest är det svart. En fas har gått och vi hittar inte huvudsäkringarna... Ägaren fick lov att komma och han var nu ännu mer stressad stackarn... Han fixade strömmen. Men på den lilla stunden var det riktigt kallt i huset. När han står där och grejjar med vattnet igen som spottar det till och det kommer alldeles brunt vatten.

Han ojjar sig och säger att man måste spola lite så blir det rent. Men just där och då kände jag och mamma att det blev en grej för mycket. Det kändes inte ok att stanna där hur fint det än var. Vi skulle ju ändå vara 11 st där under morgondagen. Inget varmt vatten... ingen dusch... värma vatten och diska i... Njae, det kändes inte bra! Efter överläggning med Lotta och Veronica så bestämde vi att vi inte skull vara kvar där. Vi bestämde att vi skulle åka till Veronica och Ola istället imorgon. Det blev inte som planerat ALLS, men det hade varit ännu jobbigare om alla dessa problem satt käppar i julen för oss under julafton.

Så vi packade ihop allting igen och ut i bilen. Färden gick vidare till min morbrors hus i Örsundsbro... vi skulle ändå sova där på juldagen var det tänkt. Låna huset medans dom är i Australien. Men på vägen skulle vi få nåt i magen. DET, mina vänner, var inte det lättaste dagen före julafton. Himmel! En halvshabbig pizzeria i Enköping blev det. Dyrt och salladen ingick inte... men maten var faktiskt jättebra! Det jobbiga var ju att Blessin var ju tvungen att vara kvar i bilen och i denna kylan kunde hon inte sitta mer än en kort stund. Så jag satt ute i bilen med motorn på medans vi väntade på maten.

Sen var det till att mölja in pizzan så fort det bara gick  och ut igen. Det var skitkallt när vi kom ut! Men hon frös inte, hon hade täcke på sig. Men ändå... lilla plutthund!

Så från Oskarshamn kl 08.30 och nu på plats i Örsundsbro ganska precis 12 timmar senare.... mätta och ganska trötta! Frusna och kalla. Det vart mycket ut och in med prylar idag.

Besvikna över att inte kunna vara på vandrarhemmet är vi så klart, men det var rätt beslut att göra så här. Det hade kunnat bli riktigt jobbigt om det tjorvat under julafton... Så ikväll blir det inte många knop gjorda, lite tv och sen sova. Julafton imorgon kommer bli jättebra hemma hos Veronica och Ola :)

Men jag är mör... Leif körde upp till Strömsholm och jag körde nu på kvällen. Man får ju köra på helspänn, men vi hade tur med trafiken. Det var nästan ingenting på de vägar som vi åkte. Det var halt som sjutton men vi tog det väääldigt lugnt. Ingen stress och låg hastighet.

Nu lite lugn och ro. Imorgon jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar