torsdag 28 juni 2012

Lava planeras att paras till hösten!

Ja nu är det äntligen bestämt och jag har fått ja på en hane som jag tycker väldigt mycket om :) Jag hade ju planerat kullen redan i höstas/vintras men det klaffade inte riktigt då och när vårlöpet skulle komma så fick jag nej på den hane jag frågat på.  Dom skulle inte hinna med att göra hälsotesterna som behövs så jag fick stå över i våras.

Det stod redan då mellan den hane jag nu valt och den jag valt inför förra året, av en händelse är dom bröder ;) Jag har följt kullen sen dom var ganska unga och tyckt att det är en väldigt fin och jämn kull. Nu när dom är 2,5 år gamla så har alla mognat på sig till stiliga hundar som tilltalar mig väldigt mycket både exteriört och mentalt. Stamtavlan tilltalar mig i mångt och mycket, det är lite roligt att dessa linjer inte ännu kombinerats stort sett.

Lava ska alltså paras till hösten/vintern med KORAD SE VCh SE UCh NO UCh Xitamiz Xtol To The Sky, han är svart med röda tecken och en väldigt trevlig hane.

Första gången jag såg honom var på en utställning i Trondheim när jag och Jenny var där för att få Celma till champion. Det stod en tjej med en fin svart ung hane... jag pekade på den och sa till Jenny: "Kolla, den var fin! Undrar vilken det är? Den där får man hålla koll på framöver..."

Och det är väldigt roligt att det nu blir just den hanen som jag hoppas ska bli pappa till Aliennes första kull!

Emma, hans matte, skriver så här om Putte:

"Putte är en glad skit, ett energiknippe som är full med glädje och roliga påhitt. Han är otroligt lätt att ha att göra med vare sig det är i hemmet eller på utställning, på tävlingar eller hos kompisar. Man möts ofta av hans otroligt breda flin och då är det svårt att låta bli att skratta åt honom :) Han har inga problem med andra hundar och leker gärna med stora och små kompisar på promenaderna."

Putte bor ihop med en annan hane och i deras närmaste familj finns mycket hundar som han leker och umgås med. Emma och Putte gör mycket roligt tillsammans tex åker på utställningar, spårar och en sak som jag gillar är att dom gillar att vara ute i snön tillsammans på vintern. Emma kör med Putte och hans kompis Figo framför sig när hon åker längskidor, det tycker även jag om att göra och det är väldigt roligt för hundarna.

Dom gången jag har träffat Emma och Putte så har jag stått och kikat på honom och tänkt att han kommer bli bra en dag... den där hunden... han kommer blomma snart. Och det är precis vad jag tycker att han har gjort nu :)

Det väntas både röda och svarta valpar ur denna kombination. Jag är väldigt glad och förväntansfull över kullen, det ska verkligen bli kul att ha valpar igen!

Här har vi den vackra killen, Lavas pojkvän :)

1 kommentar: