tisdag 5 juni 2012

Skräpmatskungen

Promenad från kontoret idag. Hundarna på flexi. Vi går under stora vägen. Kommer upp vi OK/Q8. Rundar macken och går jäms med Burger King, men på andra sidan vägen. På vägen åker en liten bil. Bilen svänger in på Drive In-filen. Stannar vid stolpen där man beställer.

Stolpen: "Välkommen till Burger King, det går bra att beställa."

Blessin reagerar på två röda och kastar sig över vägen i sitt flexi.

Blessin: "Till mig! Det är till Blessin! Blessin gillar hamburgare! Hoho! Här är jag!"

Ridå.

Notering:
Jag har ingen bil. Jag äter inte hamburgare ofta alls, väldigt sällan. Och när jag gör det så får hon ALDRIG smaka. Varför? Jo för att hon ska inte ha. Och för att man inte vill ha ett beteende som är just så här. Att hunden VET att det nalkas hamburgare när man åker i Drive In-filen.

Men av nån anledning så ylar Blessin och skakar i hela kroppen när hon hör rösten ur stolpen. Hon sitter och dregglar och ser ut som om hon håller på att gå sönder av iver.

Och nej, det är inte jag som gjort henne sån. Det är skräpmatskungen. Vem? Johan. Han köper ALLTID en extra burgare som Zingo och Blessin får dela på. ALLTID. Och om han inte gör det, så får dom det sista på burgaren eller halva pommes-påsen.

Jag erkänner mig SKYLDIG till att hon är bortskämd med tuggpinnar och godis. Jag erkänner mig SKYLDIG till att hon knappt kan sitt eller ligg. Jag erkänner mig skyldig till att hon kan dressera mig till nästan vad som helst. Men det finns vissa saker som jag verkligen inte gillar. Och en av sakerna det är att ha skällande/ylande hundar i bilen när man åker genom en Drive In. OAVSETT om man gör det ofta eller nästan aldrig. Och egentligen är det ett jäkla ofog oavsett vart man åker, det är otroligt stressande att ha skällande hundar i bilen när man kör.

Så Johan, den här får du ta på dig :)

(Jag VET att man inte ska ha flexi i stan och det var väldigt olyckligt att hon kastade sig ut i gatan. Nu kom det ingen bil och det var tur. Men bespara er den moralkakan, för jag VET. Hon går i princip ALDRIG ner för trottoarkanten oavsett om hon har koppel eller är lös. Så jag brukar lita på henne. Jag omvärderade direkt just det och kommer inte ha henne på flexi i stan mer.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar