lördag 16 juni 2012

Champinjon!

Idag var det utställning i Avesta. igår kväll och på morgonen kände jag att jag inte vill åka. Alls. Det kändes bara trist. Men så tänkte jag på att lilla familjen Reijmar-Brunnström skulle ju komma och jag inte kunde lämna dem i sticket. Då blev jag gladare igen!

Det förutspåddes regn och mycket riktigt, lagom tills vi gick ur bilen på parkeringen så började det droppa. Men Henrik, Lavas husse, kom ut och mötte oss så det gick hur bra som helst att ta oss in.

Väl inne så satte vi upp tältet, vilket visade sig vara en bra idé! Det började så smått att öka på med regn och det är ju tur att tältet är så stort och bra, vi fick plats allihop inne i tältet :) Karin, Henrik och lille bus-Sixten satt med oss. Sixten är nog en av de goaste ungar jag vet. Han är både cool, söt och supercharmig den där lille pojken! Han ska snart få ett syskon och det ska bli jättespännade att se vad det är för liten krabat :)

Bedömningen gick ganska långsamt men jag hann inte bli jättenervös. Förra gången i Gävle så var jag ruskigt nervös. Lava var inte alls lika duktig som hon brukade vara och det var nog mitt fel. Hon undrade nog varför jag var så konstig. Idag gick det hur bra som helst! Hon stod bra, sprang ganska bra och framför allt är hon ju så förbenat glad hela tiden. Älskar den där hunden! Hennes väsen är så underbart :) Hon har bara pussar och mys till alla. Även dom hon inte känner, "puss på dig" säger hon och delar ut blöta pinscherpussar. Fina hund! Sen kan hon vara fräsig i tältet mot andra hundar, hon vaktar sin familj lite grann och är noga med att hålla koll så inga hundsnokar kommer och lever om i tältet :) Men det är en riktig liten godbit det där. Pluttis!

När vi gick in i ringen så kändes det bra, jag var lugn även om jag var lite nervös. Lava visade sig väldigt bra och jag kände att det går som det går. Och det gick ju bra! Hon vann öppenklassen och fick exc och ck. Duktiga Lava! Jag hade ingen koll på tikarna innan så jag visste inte om det var klart med certet. Men jag hoppades ju så klart! Och när när det var dags för bästa tikklass så såg jag att jag var den som skulle få certet vart vi än placerade oss i klassen. SÅ glad!

Hon är så himla värd det den där lilla skruttisen <3

Vi placerade oss tvåa i bästa tik och herregud... DET hade jag inte väntat mig! Men finaste tjejen placerade sig tvåa efter Falkenheide Wolta, en jättefin tik som Joakim Falk har. Supernöjd och superglad stod jag där som ett fån och tog emot cert-rosetten. Tillade stolt: "Hon blir Champion idag!" Skön känsla!

Tre olika domare, tre tillfällen då olika domare har tyckt att hon är finast av de som inte är champions. Det tycker jag om. Och jag tycker om utställning! Jag blir glad av att åka och träffa folk, jag blir glad av atmosfären. Det är kul!

Jennys fina Dora kom trea och visade sig kanonfint! Det gjorde inget alls att Jenny och hon var lite ringrostiga, det gick så bra så. Dock var det ju cacibet som hon ville åt och hon var lite besviken på dagen. Dessutom så var vi ju DYNGBLÖTA efter dagen i Avesta så det var lite drygt. MEN för min del så var det värt varenda droppe regn!

Den däringa lilla röda valpen som stal mitt hjärta i princip när den ploppade ut för snart tre år sen... hon blev Champion idag! Fina fina, bästa bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar