tisdag 19 juni 2012

Tandis och lite grejs

Idag var jag hos tandläkaren. Hon ringde förra veckan och frågade om jag vill komma idag. Vad svarar man på det lixom?

"Ja tack, det vore väl trevligt!" eller "Neeeeeej... jag vill iiiiinte!"

Jag tog en medelväg och sa att det gick väl bra. Tisdag blir fint. Hade lite ångest över det och har flossat morgon och kväll sen hon ringde. Jag vet inte om ni minns förra året när jag blev misshandlad i truten för att jag hade varit dålig på att sköta tänderna?

Det blev ju två stora lagningar och en mindre. Sen var det ganska mycket tandsten och sånt som skulle fixas. Så jag hade ont i magen inför idag. Men jag stålsatte mig lite, jag MÅSTE sköta tandläkaren! Eller inte sköta henne, men sköta mig med att gå dit. Det är alltid jobbigt eftersom jag är så himla rädd.

Men, det är bara att göra. Och det gick bra! Väldigt bra! Jag fick ju stränga order att börja köra med tandtråd och helst varje dag. Säga att jag gör det varje dag är nog att ta i, men i princip varje dag. Glömmer ibland men oftast en gång om dagen. Inte morgon och kväll som hon vill att jag ska men till kvällen brukar det bli.

Hon tog bilder och kikade, inga hål! Och väldigt rent sa hon. Liiite tandsten men det var väldigt mycket mindre än man brukar ha. Så summan av kardemumman var klapp på axlen, en fån-leende Kattis och tusen spänn fattigare Kattis. Och jag kommer ju fortsätta ta vara på mina tänder bättre, helt klart. För en tusenlapp om året är ju rena rama rean för att ha fina tänder. Heja floss-mojänger!

Sen cyklade jag till Ica Maxi. Skulle köpa lite grejer, bland annat tvål. Jag har en speciell som jag tvättar lilla muttis med. Och den var slut hemma. Så jag behöver ny. Gick och letade och insåg att just den var slut... och muttrade till Cathrine som var i telefonen att min "mutt-tvål" var slut på hyllan. Så rundar jag hyllan och ser två flinande AP-snygga killar... Dom kollar på varann och skrattar lite. Jag la benen på ryggen och skynda bort.

Berättar för C i luren att jag är så pinsam. Men hon tyckte att det var bra reklam för mig själv! Att det är väl bra att dom hör att jag tar hand om smulan. Och kanske är det så... :) Men iallafall. LITE pinsamt. Ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar