onsdag 2 februari 2011

Världens bästa mormor!

För ganska många år sen gick min mormor bort. Hon var inte så gammal och det var pga sjukdom hon lämnade oss. Cancer växte i hennes mage och tarm... så hon var väldigt tunn mot slutet.

Men jag ska tala om att det var världens bästa mormor! Hon var supersmart, snäll och helt fantastisk. Hon var den där sortens mormor som kunde allt och var superhuslig. Hon åkte längdskidor och var väldigt sportig. Hon plockade svamp och bär i skogen, hon odlade en massa olika saker i ett land på tomten. Hon bakade de allra godaste kakorna och brödet. Hon gjorde rådjurssadel som var så sjukt god... med sås och potatis till. Egen gelé till så klart. Hon hade en jättefina kjolar och blusar och hon smorde in sig med LDB hudlotion.

Ja, hon var perfekt min mormor!

Jag kom att tänka på henne idag... jag satt nyss och åt sallad till maten. Med vinägrettdressin till. Hon lärde mig när jag var kanske 4-5 år att göra vinägrettdressing. Hon lät mig göra allt. Hon sa bara hur jag skulle göra och så fick jag göra själv. Jag fick vara med och göra allt i köket... hon lärde mig äta svamp och en massa andra saker som man kanske som barn är tveksam till. Så sen när jag visade att jag kunde hantera olika saker i köket, som knivar och rivjärn, så lät hon mig göra allt jag ville.

Min mormor tvekade aldrig att låta mig prova på att laga mat och hjälpa till, hon var bara glad att jag ville vara med. Och hon blev alltid glad när jag frågade om jag fick äta upp salladen när alla var klara med maten.

Hon tog med mig på teater och bio. Hon vart väldigt mån om mig och Lotta och jag älskade henne... min mormor... Jag saknar dig!

2 kommentarer: