fredag 4 februari 2011

Jobba eller bara slita?

Jag har tänkt mycket på en grej. Nu när jag är på ett jobb som verkligen är skitkul. Jag trivs kanonbra och jag får ju sitta och ”leka” hela dagarna. Alltså, det är ju inte lek, men det känns som det för jag får sitta och greja med trycksaker… bilder och text och redigering! Tycker det är jätteskoj!
 
När klockan ringer på morgonen är det jobbigt att gå upp, men när jag väl är uppe är det inget svårt alls att motivera sig att komma iväg. Jag längtar till jobbet när jag sitter på bussen. Det känns kul att komma till jobbet och det är utvecklande.
 
Jag har jobbat nästan 15 år som servicetekniker, med lite avbräck för att utbilda inom säkerhet. Egentligen har jag ALDRIG tyckt att det varit särskilt motiverande att gå till mitt teknikerjobb. Det har aldrig varit roligt att komma till jobbet. Jag har aldrig riktigt känt motivation att utvecklas. Visst har jag trivts, det har jag. Och jag har haft roligt på jobbet i perioder. Men det har alltid känts som en börda att gå till jobbet.
 
Jag tror man måste prova olika saker för att till slut hitta sin grej. Att utbilda hade jag jättegärna fortsatt göra, för det tyckte jag var väldigt utvecklande och roligt. Vi hade en arbetsgrupp som var något utöver det vanliga och jag kände mig alltid glad att gå till jobbet. Nu blev det inte så att jag kunde fortsätta, det kan jag sakna och tycka är tråkigt. Men teknikerjobbet saknar jag inte alls. Det tekniska sitter ju i ryggraden och jag skulle vilken dag som helst kunna ställa mig och koppla en central och tycka att det var skitkul. Men helheten, det som jobbet innebar, det saknar jag inte. Jag kan sakna den kundkontakt man har i det jobbet, mötet med människor och känslan av att lösa problem för folk. Och ja… ok, jag saknar att koppla, mäta och programmera ibland också.
 
Men jag har tänkt på det, alla borde våga skola om sig om man känner att det skulle vara roligt. Min den här omskolningen som jag gått igenom och håller på att färdigställa har kostat OTROLIGT mycket. Både i pengar och i slit. Jag har vissa dagar undrat vad sjutton jag håller på med. Det har varit otroligt tufft att bara ta sig igenom det. Men jag har snart gjort det! Och gissa om jag är stolt! Sen har det ju gett STORA hål i plånboken som kommer ta tid att fylla igen… om det nånsin kommer bli uppfyllt. Men det är värt det! För det här är verkligen skitkul!
 
Sen är det ju så klart så att det alltid är jobbigt med söndagar och alltid kul med fredag och sen helg! Men det hör inte ihop med jobbet i sig, det är ju mest en inneboende rutin. Det är alltid trevligt med fredag och sen helg. Likaså är det alltid lite vemodigt att söndagen kommer så snabbt. Men att alltid känna sig glad över att man har ett jobb som man trivs med och tycker om, det borde vara alla förunnat!
 
Ingen kan komma och säga till mig att jag inte försökt att hitta rätt i min ”karriär”. Klart att det hade varit enkelt att köra på med teknikerjobbet och bära hög lön. Men vad är pengarna värda om man alltid känner att nåt saknas? Man måste prova för att veta vad som passar just en själv. Jag har testat olika saker och nu har jag hittat det jag vill J
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar