tisdag 11 maj 2010

Bananer

Det här med bananer är ett otyg! Jag gillar banan, det är lite kladdigt, sött och gott. Nyttigt är det med. Ni som inte äter bananer för att "det är då mycket kalorier i banan", skärp till er! Frukt är nyttigt! Även vindruvor är nyttigt TROTS fruktsockret. Sen behöver man ju inte maniskt trycka i sig tiotals kilo bananer och vindruvor... DET kan ju tyckas är lite onyttigt. Men det är mer onyttigt att ta extra sås på pannbiffen eller ta en sallad till lunch (på salladen häller man hela burken med dressing och ber om en extra burk, man äter ju ändå så nyttigt... och sen klämma hela brödet med tre små paket bregott till... "tog en sallad till lunch idag, känns sååååååå fräscht!!").

Men tillbaka till banan. Jag gillar dem när dom är lite gröna. Dom får absolut inte vara helgula eller med bruna fläckar. Jag köpte två bananer i lördags. Idag var dom oätliga. Jag hade visserligen bara en kvar. Men jag tänkte att det skulle gå... det borde gå att äta. ICKE! Huvva! Hur kan det vara så otäckt??

Sen är det lika med conferance-päron. Dom ska vara hårda som äpplen. Inte mjuka. "Åhhhh... det är så gott när päronen är saftigaoch mjuka...!" NEJ, det är inte det! Eller rättare sagt: Nej, tack, jag gillar dem bättre hårda. Gillar verkligen inte känslan av att bita i ett päron som ger vika och bara slabbar... Usch!

5 kommentarer:

  1. Så du gillar hårda, avlånga saker?

    SvaraRadera
  2. ANonym:Såvitt jag vet är päron inte avlånga, eller?

    Håller med dig Kattis brunprickiga bananer är inte gott.
    Kram från mamsen

    SvaraRadera
  3. Anonym:
    Hurru du... nog för att jag själv brukar associera rätt friskt... men det därvar väl lite i lägsta laget?? ;D

    Mamma:
    Inte gott! Äckit!

    //Kattis

    SvaraRadera
  4. Du Kattis du verka gilla HÅRDA saker;0)
    Kram J

    SvaraRadera
  5. J:
    Ja, det mesta är godast när det är hårt (eller iallafall med lite motstånd i). Överkokta grönsaker är verkligen inte gott, inte överkokt pasta eller ris heller.

    Och det DU syftar på, det är verkligen som bäst hård!!! (nu var det ju inte det jag menade i detta inlägg... men så är det med livlig fantasi...) Det tror jag inte jag är ensam omatt tycka. Så det så!

    //Kattis

    SvaraRadera