söndag 28 juni 2009

Turist...? Javisst!

Idag har jag varit en riktig turist! Satt igår och kikade på min karta över Gotland som jag inhandlade igår... Det slog mig att jag aldrig på riktigt har turistat här. Jag har spenderat varje sommar här sen jag var 6 år fram till tonåren... Har varit runt och sett mycket. Men jag har banne mig inte sett alla sevärdheter! Morfar och hans fru var ju bosatta här så dom ville ju inte vara där turisterna var... vi åkte alltså till ställen dit turisterna inte åker så ofta... Gömda stränder... små egna vikar. Morfar tände eld under en stengrill som han byggde... stekte korv och ägg på stenen när den blivit varm. Det var tider det!

Norröver styrde jag idag... Första stoppet var Lickershamn. Där finns Gotlands högsta rauk, den heter Jungfrun. Parkerade B och gick längs med stranden... Jag hänförs alltid av dofterna och själen som finns i stenstränderna...





Infotavla, Jungfrun





Stranden.... längst ut på udden ligger Jungfrun.


Visst är det häftigt med hur stranden formas av havet! (Eller kan det vara människans hand denna gång??)











Jungfrun uppe på klinten.... Klarblå himmel och svag bris från havet.














Klättrade ner till stranden på andra sidan rauken... såg en huggorm, men hann inte fota den... STOR var den! Huvva! Men just när jag satt på huk och tog denna bild... fick jag tårar i ögonen... Tången doftade som bara tång kan... men det är en god doft! Prutt och skunk... men gott!














Nästa anhalt var Ihreviken, tog på mig bikini och knallade till stranden. Hittade en liten sandgrop att lägga mig i... Härligt! Stekte var sida om fläsket en halvtimma och skulle sen doppa mig i havet... Gick ut till anklarna... FASEN vad kallt! Lyckades ta mig ut till låren... sen vände jag! Iiiiiiiii kallt! Inte bada idag....!
Åt min medhavda lunch... tortillabröd, kall färskpotatis, rökt makrill, creme fräs-sås med sweet chili, tomater och sallad. MMMMMM! La mig att steka lite till... så blev det varmt... vände på mig och la mig på mage... somnade som en sten. Vaknade med ett ryck och insåg att jag somnat! Det stramade på ryggen och det var en liten pöl med dreggel på handduken. :o)
Dags att packa ihop mig och dra vidare med B. Bytte om på stranden och tog mina pryttlar... huden var lite rosa tyckte jag.... linnet skavde lite...
Åkte vidare, jag och B. Vi skulle till Hallshuk, nordligaste udden av "storön". Mer om det finns i tidigare inlägg. Efter Hallshuk åkte jag en annan väg hem... kolla in här:
Vallmo! Vackert!
En glänta i skogen... Vallmo så långt ögat kan se!
Grusväg av kalksten... Blåklint?? (nån blå blomma iallafall som förekommer mycket här, visst borde jag veta vad den heter... men det gör jag inte) och Vallmo... Ska kanske göra tavla av denna bild!
Nästa anhalt var Krusmyntagården, jag lämnade B på bil-lekis. Han förälskade sig i en tjej från trakten... Hon var lite Flower-power-typen...
Rätt söt!
Han limmade även lite på denna brutta... Lite yngre eller åtminstone hade hon lyft sig. Det var inte lätt att får B därifrån... Ett himla gnäll! "Jag vill leka mer!"
Här ska det inte lekas! Inga "making go-karts" här inte!
Vi åkte hemåt efter en dag på Gotlands nordvästra sida. Lagade lite köttfärssås och kokade pasta. Tog en dusch... tänkte ta mig ner på stan och kolla in folk. Almedalsveckan pågår så det är liv och rörelse på stan. Men väl ute ur duschen insåg jag att jag inte skulle NÅNSTANS... om jag inte ville gå naken... SVIDER! Inga kläder på denna kropp ikväll! Grisrosa är färgen på mig nu...
Axlar, armar och klyftan mellan boobsen svider... Vilket spån man är! Hahahaha!
"Jag vet! Jag avtäcker min vinterbleka hud och SOVER i solen! Det är väl en riktigt bra ide'??????"
IQ som en mums mums! Men jag har haft en riktigt bra dag! :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar