måndag 8 december 2008

Dubbelhandling i Dobermann-ringen...

Vi som håller på med hundutställning... vi vet ju att det är FÖRBJUDET enligt reglerna att "dubbelhandla"... Alltså att en person är i ringen med hunden och en annan står utanför och hojtar, lockar eller så... Mmmm... i pinscher-ringen har det funnits gånger då ring-sekreteraren sagt till på skarpen, dessa gånger har det handlat om smått pratande eller pipande med en leksak kanske... Jag såg i Dalmatiner-ringen i Sundsvall så stod en tjej och bollade precis vid ringen... med en liiiiten leksak. Mannen som var inne i ringen åkte ut med hunden...

Men i helgen, när dte var Stora Stockholm... kom Elina (som är matte till Zenya & Troja) till vår ring och kikade lite. Hon var med en kompis ner för att ställa hennes Dobermann Egon. Hon hade en leksak i handen... inte en liten leksak... en STOR en:

Jag frågade lite om varför den var med... Jo, det ska vara så, den ska lekas med utanför ringen så Egon står fint! Ehhhhh??? Gör man så? Jooo... i vissa bruksras-ringar gör mad det. Och det är ok! Men, enligt reglerna så får man ju inte... Ingen säger nåt! Helt obegripligt! Det är ju inte direkt en diskret leksak... Och dom som visar dessa bruks-raser... skäms inte heller för att det är så! Är inte det nästan ännu mer obegripligt??

Givetvis är det ju inte Elinas fel att det är så här! Men det var kul att ta en bild på Egons leksak... Dubbelhandling på hög nivå!

För övrigt har jag gett mig i kast med att noppa ögonbrynen idag... Satan i gatan vad det gör ont! Men vad tusen... vill man vara fin får man LIDA pin... Som belöning blev det kyckling med champinjoner, vattenkastanjer och jordnötssås! MUMS! Det låte onyttigt... men jag har hittat en som inte är så onyttig, den är helt ok med smak och kalorier. Mycket bra! Nu finns det en låda tills imorgon, bara att värma. Najs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar