tisdag 16 februari 2010

Tips!

Jag älskar ju ljudböcker! I perioder känner jag mig nästan manisk... Jag lyssnar dygnets alla lediga minuter. Hittar jag en författare jag gillar så kan jag skaffa alla böcker som talats in av den författaren. Maniskt!

Jag hittade en författare som heter Conn Iggulden, först ramlade jag över en serie på 4 böcker om Julius Ceasar. Dom var mycket bra! Jag gillar verkligen att läsa/höra om historiska händelser och även om jag vet att mycket är förvrängt och en del är påhittat eller borttaget, så är det väldigt intressant att få höra om hur livet var under tiden för historien.

Nu har jag hittat en trilogi om Djingis Khan, MYCKET intressant och spännande! Jag har börjat på andra boken och första var mycket bra. Den andra har inletts strålande så jag har väl hört klart om bara ett par dagar (nu när det är OS och allt). Perfekt att ha bok i öronen när man går med hundarna.

Iallafall: Conn Igguldens böcker om Julius Ceasar och Djingis Khan är verkligen att rekomendera! (det är inte bara historia... dom är skrivna med spänning och intriger!)

Annars lyssnar jag gärna på deckare, det finns många som är bra. Jag gillar när författaren tar verkligheten och förvränger den, som Dan Brown gör tex. Sen gillar jag att följa karaktärer från början. Läser gärna i ordning.

Ett litet handikapp har jag dock... jag har svårt att hoppa mellan serier av böcker... kan blanda ihop karaktärer och deras historia lite! Men vad gör väl det om hundra år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar