lördag 27 februari 2010

Lördag och indiskt!

Det doftar såååååååå gott! Grytan står på spisen och puttrar... köttet är alldeles snart klart så jag la i potatisen nu. När potatisen är klar kommer köttet vara perfekt! Om det är nån som är intresserad... så gjorde jag så här:

Skar köttet i bitar, ca 700 gram var det. Stekte i lite smör. På med curry och spiskummin, sa 2 tsk av varje. Eller kanske 1,5 av spiskummin förresten. Fräste runt lite och slog på 5 dl vatten, två buljongtärningar, 1 dl röda linser och salt/peppar. Detta får koka på ettan eller tvåan... bara så det puttrar. Sen får man smaka då och då på köttet. När det börjar bli bra kan man avancera.

Stekte ett gäng sharlotten-lökar i en panna vid sidan av. Hela ska det vara så ta en påse med små lökar. I med dom och smaka av lite. Kolla köttet om det är lite mört... När det börjar bli smaskigt så häv i tärnad potatis. Sen när potatisen snart är klar, häver du i lite små buketter blomkål. Dom ska inte koka så länge... då blir dom mjuka och sunkiga. (Fast här gör man väl kanske som man vill lite).

Smaka av och krydda mer om det behövs.

Allt i ett! Gott sörrö! (Återkommer när jag ätit... hehehe)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar