tisdag 16 februari 2010

Lite tufft nu...

Imorse när jag vaknade låg jag kvar i sängen länge. Funderade och undersökte insidan på ögonlocken noga. Det kändes splittrat att gå upp. Känns som om jag gör allt lite halvdant just nu.

Vi har en del att göra i skolan, vissa saker vill jag lägga min själ i och andra vill jag bara avsluta och lägga till handlingarna. Men det känns som om jag har hundra grejjer oavslutade och inte riktigt ror i hamn nånting.

Jag har ju allt som oftast väldigt ordnat och fint hemma (ur min synvinkel iallafall) men senaste veckan har jag inte brytt mig om det heller... vilket gör mig grinig och less. För jag trivs inte när det är rörigt. Det stör mig om det är smutsigt på golven och badrummet ska vara rent. Sista veckan har det inte riktigt hållit sin standard och då blir jag grumpy över det. Finns ju ett bra sätt att komma runt det... att städa. Men jag har ingen lust!

Så idag var det en lite grumpy Kattis som gick till skolan. Sa som det var i skolan och Jenny som jag pratade med sa att hon kände lite likadant. Att det brinner i alla ändar och man vet inte vilken ände man ska släcka först. Skönt att det inte bara är jag! Så då vart jag med ens lite gladare!

Så när jag kom hem från skolan så tog jag tag i disken, rensade i en massa pappershögar, rensade i lådor och slängde papper. Plockade bland grejjer och vek lite kläder. Så nu är det rätt fint igen! Dammsuga och torka golv hinner jag under kvällen, fixa badrummet går rätt fort så det kan jag göra när jag borstar tänderna (eller kanske inte precis under tiden... men i samband med). Så nu är det rätt fint igen! Förutom min matta... HUVVA! Den är full med "tuggis-kladd", ni som har hund vet vad jag prata om... Hunddreggel och kladd från tuggbenen. Vill köpa ny matta... men jag vet inte om jag kan unna mig det.

Sen ska jag erkänna en sak oxå... Jag lovade ju att jag skulle sluta med PepsiMax vid nyår...

Jag har misslyckats. Jag blir så trött och grinig utan PepsiMax! Och jag VILL egentligen inte sluta. Men jag borde. Det finns mycket man borde här i livet... Och sluta med Pepsi är nog det jag borde göra allra mest. Just nu iallafall.

Imorgon är det Grafisk Formgivning igen med Tomas. Kul kul kul! Vi har en uppgift till imorgon och gruppen jag är med i, Kalle och Emelie (och jag), känner oss rätt nöjda med det vi fått till. Som vanligt har vi nog varit en aning överambitiösa. Men det är ju det som är meningen, proppa sig full med idéer och sen få kasta en del av dem i sjön. Tomas brukar vara rätt bra på att dra i tyglarna när vi skenar iväg på kritvita hästar och tofsar i hjälmarna... Hehehe! Men JAG anser att vi har AS-bra idéer!

Ikväll är det OS. SÅ kul att ha det på och kika. Perfekt att grejja med annat under tiden. Curling, skidskytte och annat smaskigt. En semla är inhandlad och snart får jag lite chili con carne.

Trots en lite tråkig start med lite neggo-vibbar... så är det en bra avslutning!

2 kommentarer:

  1. Kattis du är inte ensam om att det e mycket nu, känner likadant. Brukar nästan aldrig låta det se stökigt ut hemma, men nu är det katastrof. Då menar jag verkligen katastrof, och jag orkar inte börja någonstans...

    SvaraRadera
  2. *kraaam* Björn... du är bäst! Du ska se att efter tentan orkar du ta tag i katastrofen. Bara ett par dagar kvar...

    SvaraRadera