tisdag 9 februari 2010

Recept på muffinsarna

2 morötter, 1 purjolök, 5 dl vetemjöl, 3 1/2 dl grahamsmjöl, 3 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad, 3 ägg, 2 1/2 dl vatten, 1 1/2 dl filmjölk, 1 dl olivolja


Fyllning: 1 ägg, 2 dl kesella, 1 dl färskriven parmesanost


Gör så här:
Skala och riv morötterna grovt och skär purjolöken i tunna skivor/ringar, ta även med det gröna. Blanda alla torra ingredienser, inklusive grönsakerna (spara lite purjo till garnering) och timjan, i en stor skål. Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja. Gör en fördjupningi de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar (smord muffinsform i plåt med 12 hål passar bäst till dessa kraftiga muffinsar – ta annars dubbla stora pappersmuffinsformar.) Fyll formarna nästan upp till övre kanten. Gör sedan fyllningen genom att vispa äggen och blanda i kesellan och osten. Gör en fördjupning i varje muffins och fördela fyllningen. Det gör ingenting om fyllningen riner över ytan. Garnera med purjolöksringar. Grädda i 175 grader, ca 30 minuter i ugnen.

Kattis reflektion:
Goda muffinsar! Dock kände jag att purjon kanske kunde uteslutas. Vill man ha mer smak på själva muffinsen så kanske man kan blanda i nåt annat i degen. Lagrad ost, rökt skinka eller soltorkad tomat...

Jag ska göra dem igen men med min egen lilla smaksättning. Utesluta purjo och blanda ner Keso - feta & oliv i smeten. Ingen kesellafyllning heller utan kanske nåt annat som garnering. Återkommer med recension på det sen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar