lördag 21 juli 2012

Sol!

Idag kom solen! Jisses så skönt <3 Här i Borlänge har det regnat i princip konstant i en månad. Inte hela dagarna, men regn i princip varje dag på ett eller annat sätt. Temperaturen har inte orkat sig över 15 grader i princip. Kallt, blåsigt, regnigt och INTE alls sommar. Men idag kom solen fram, i solen och i lä orkade sig nog temperaturen upp över 20... kanske till och med 23-24 grader vissa stunder. Vindarna var kyliga. Men GISSA om jag har njutit idag! Åååå.... som sammet för själen!

En annan sak som inte är sammet är mitt högra pekfinger. Det började göra on i onsdags... sen vart det värre i torsdags... och ÄNNU värre igår. På kvällen fick jag lov att ringa sjukvårdsupplysningen och fråga om jag kunde göra nåt. "Ja du kan åka in till akuten, och det illa kvickt!"

Jaha, ok. Så det gjorde jag. Läkaren tittade och konstaterade nagelbandsinfektion. Men guuuuud vad skämmigt att åka in för det! Hur många gånger har man inte varit lite svullen kring nagelbanden...? Men tydligen såg det riktigt illa ut. Det vart penicillin och spritomslag. Och läkaren sa: Du åker direkt till Kupolen och hämtar ut penicillinet! Du måste börja äta idag!

Bara att göra som dom säger :) På kvällen såg fingret ut som en prinskorv. Helt runt och kändes som om det skulle trilla av. Det var varmt och spänt. Ruskigt ont gjorde det. Ok, jag har ju migrän ibland och det är fruktansvärt... jag kan knappt röra mig och ibland kräks jag som en liten tub majonäs... ONT. Men jag lovar att jag trodde att fingret skulle spricka... och satan i gatan vad ont jag hade. Nån timme efter midnatt så undrade jag på riktigt om jag inte måste åka in igen.

Försökte lägga mig och sova men det gick inte så jag gick upp och var tvungen att göra nånting.

Fick lite tips från Saila som är sjuksyrra (rätta mig om jag har fel Saila)... ner med fingret i vodka en stund. Jag har bara Absolut Raspberry, men det gick bra! Satt med fingret i skålen bra länge, sen tog jag lite Voltaren Gel och la på. På med ett plåster och sen natta igen. Då gick det bättre! Idag tror jag den värsta svullnaden har lagt sig, men det är ganska svullet precis vid infektionen. Kommer nog ta ett par dagar. Idag gör det inte lika ont iallafall... fy fasen vilken smärta det var inatt!

Blessin har oxå ont igen... Hon hade blivit bra mycket bättre i sitt ben och det var bara ibland som jag märkte att hon blev lite trött i benet. Sen förra helgen så vart hon påflugen av en annan hund och hoppade plötsligt på tre ben igen. SUCK! Hade tabletter kvar så hon fick en halv direkt när vi kom hem. Fortsatte ge henne enligt förra svängens ordination. Ringde veterinären på måndagen och hon höll med om att vi skulle köra en omgång till med smärtstillande och antiinflammatoriskt. Men hon tyckte att vi skulle köra dubbelt, alltså två veckor istället för en. Så nu har hon fått en vecka och ska ha en vecka till lite drygt.

Så himla irriterande! Men men, inget att göra åt. Sen löper hon oxå... dryyyygo! Fäller så man tror att hon ska bli skallig helt och hållet. Hon är så gullig oxå när hon löper... för hon blir så till sig av att leka med Dora så hon släpper analsäckarna... BLÄ!!! Ibland bara så där när Celma eller Dora slickar henne i snippen... Eller ibland när Dora kör tåget... Och då hamnar det på Doras mage! Usch! Dom stinker apa efter sina lokomotivövningar. Riktigt äkligt!

Så idag har vi duschat både de två snubbona och nu får dom inte leka sina snusklekar förrän Blessin gått ur löpet. Det var bra att duscha henne oxå för då släpper en del av det håret som hon fäller. Hon som alltid är lacksvart och blank i pälsen är nu matt och nästan grå. Men det blir ju bättre sen igen när hon gått ur löpet.

Imorgon blir det en tur till Köping, det ska bli trevligt! Hoppas på fint väder och lite trevligt pinscherfolk :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar