lördag 26 mars 2011

Slappar-lördag

Idag är det en riktigt fin dag! Solen väckte mig med sitt ljus genom persiennerna och då stod lilla svanslös där och vickade på stumpen. Kunde inte riktigt komma till ro och somna om så det vart upp och ut med dem i solen. Krispigt och ljust! Vi gick ner på ängen och släppte hundarna... Dom skuttade runt och luktade på en massa fläckar och gjorde vad dom skulle.

Sen när vi skulle vända och gå tillbaka så stod Blessin i en liten brant och Zingo var ute på fältet... Zingo kröp ihop och la sig i smyg-och-anfall-lilla-hunden-position. Så tog hon sats och sprang allt vad hon hade och tog ett språng rätt på Blessin... Blessin var beredd så hon tog skydd i en taggbuske. Då drog Zingo ut på fältet i full fart igen och gjorde ett rus. Blessin smög fram ur snåret och kom ner från branten. Då vände den stora klunsen och satte fart igen mot henne. Hon hoppade raskt in i busken igen... Zingo for upp i branten och sen ner igen på fältet och drog en repa... Blessin vågade stoppa ut snoken igen ur busken och allt började om igen.

Så där höll dom på tills Zingo drog till skogs och letade annat villebråd. Hon kom älgandes helt slut efter en stund och trilskades inte alls när kopplet åkte på. Nu ligger både jägarn och bytet och sover som små grisar i soffan.

Jag ska ner i tvättstugan igen. Måste ha rena kläder till Köpenhamnsresan ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar