fredag 27 april 2012

Jag vet

Att jag tjatar... men jag är SÅ nöjd med mitt kap: diskmaskinen. Jag bor ju i hyresrätt så man kan inte kosta på att bygga om och fixa allt för mycket. I mitt kök så var det förberett för diskmaskin på så sätt att dom dragit fram ett eluttag under diskbänken och det fanns sån där pip på rören som går till avloppet. Men det fanns ingen vattenanslutning. Jag har tänkt en del på det där. Att jag ville ha diskmaskin alltså.

Om man plockat bort ett skåp så hade man kunnat ställa din en stor diskmaskin. Men det känns lite overkill nu när jag är ensam. Och att ställa dit en ån där smal... då blir det ju liksom en glipa där och det vet jag inte om jag gillar. Så jag ville ha en bänkdiskmaskin, ställa den i skåpet! Perfekt! Men ni ska veta att dom små maskonerna kostar oftast mer än en fullstor. Helt sjukt egentligen. Men så är det. Så en ny är inte att tänka på. Alls. Det fick i så fall bli Blocket. Folk har ju såna när dom är singlar... sen träffar dom nån och så köper dom en större. Bara att ho lite koll på Blocket alltså. Men jag visste ju att jag skulle få betala för att få den inkopplad, för vatten kopplar jag inte själv även om jag är lite händig :)

Så jag ville helt enkelt inte köpa en dyr maskin och sen betala dessutom för att få den att diska. Var på vippen att köpa en för 1500 i förra veckan, men det kändes lite väl mycket. Plus att den fanns i Hedemora så det hade kommit till lite bensin. Så nej... jag avvaktade. Så här om dagen så klickade jag in på Blocket av en händelse bara. Skulle bara kolla. Så fanns den där! En sån jag ville ha och till priset 750:-. PERFEKT. Ringde och den fanns kvar. Hämtade den illa kvickt och kånkade hem den. Så idag fick jag den installerad för 200 kr. Mycket bra! Är väldigt nöjd med hela grejen. Har givetvis testat den och den fungerar SÅ bra! Heja!

Kan tyckas lite fånigt att jag blir så glad... men jag verkligen tycker illa om att ha disk på diskbänken. Både om den är ren och om den är smutsig. Jag har inget emot att diska egentligen. Men just att det ALLTID är en massa saker framme på bänken, det är inte min grej. Nu är det mest kastruller och bunkar och sånt som kommer behöva rinna av lite, men jag kan torka det och ställa undan på en gång... och då är det ju helt tomt och fint! Plus att det kommer till en stor yta att arbeta på när jag ska laga mat. Najs najs najs.

Nu blir jag taggad att sy gardinerna oxå... fniss... jag SKA göra det. Vilken dag som helst. Ska bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar