söndag 22 april 2012

Inte bara humor

Nej, ibland är det så att livet inte bara är humor. Jag bloggar ju gärna med humor och berättar om saker som jag råkar ut för. Av nån anledning så kan jag se ett roligt blogginlägg i just den stunden som jag hamnar i en situation. Redan då tänker jag "det här blir roligt att skriva om i bloggen". Men så kommer perioder då jag inte alls är motiverad att skriva. Och egentligen så vet jag precis när de perioderna är. Jag märker att dom kommer när jag öppnar ett inlägg och ska skriva... men det finns inget att skriva om. Och det som kanske finns... det är inte ämnat för bloggens läsare.

Alla har vi olika perioder i livet då det är mer eller mindre roligt. Jag har lite såna perioder på vår och höst. På våren är det just det här med att vara singel och att det blir vår som är lite blä. Svårt att sätta ord på det men vårkänslor för mig är INTE positiva. Jag älskar att det blir ljusare och varmare, det gör jag. Men jag älskar inte att vara ensam när ljuset och värmen kommer. Lite konflikt där.

På hösten är det mörkret som gör mig lite låg. Men det är nog ganska vanligt. Jag blir aldrig deppig i den bemärkelsen att jag blir helt knäckt, mest bara så där lite låg och känner av det. Så just nu är jag lite låg. Men jag jobbar på det och det tar inte upp hela min tid :)

Med det sagt så vill jag berätta en rolig sak! Jag berättade ju att vi har en poängtävling på jobbet nu. Man samlar poäng efter hur mycket man rör sig. Jag blir lite fanatisk när det kommer till sånt där. Så sen i måndags så har jag loggat allt som jag gjort som man kan räkna som motion. Och jag leder! HAHAHA! Kunde man inte tro, för jag är ju ingen träningsnarkoman som vissa andra. Men poängjakten har resulterat i att jag varit tre gånger på Friskis&Svettis, haft ett träningstillfälle med min PT och kört minst en powerwalk per dag sen i måndags :)

Jag loggar inte vanliga hundpromenader i lågt tempo, känns inte rätt. Utan jag loggar såna promenader som jag går för min egen motions skull. Och så ser jag till att dom är runt timmen eller mer. Känns bra! Vem vet... kanske är det min tur att komma i form nu! :D

Hur som helst är den här loggningen väldigt bra för min motivation. MYCKET lättare att ha en liten blåslampa i röven än att bara göra det för att man borde lixom. Sen om det resulterar i att jag lyckas fixa till den runda röven och den bristande konditionen... helt ok för mig! Det kan ju inte bli värre lixom :)

Blessin blir ju väldigt nöjd på köpet. Hon får gå lös när vi går själva men när Dora och Celma är med så går hon på flexi. Det är för svårt att hålla koll på alla tre samtidigt om jag inte vet att alla sitter fast i mig. Så Blessin sitter i bältet och Celma och Dora har jag i varsin hand. Perfekt! Vi går kanske inte en mil än, som vi gjorde i somras,  men väl 6-7 km oftast. Så vi rör på oss iallafall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar