onsdag 23 september 2009

Klargörande...

Efter påtryckningar om hur elak jag är som inte öppnade min famn för en ensam själ (om än något berusad...) så vill jag bara klargöra:

Mannen är inte ensam, han har söner (eller andra yngre män) som kommer med mat till honom och sitter med honom på kvällarna... han har kvinnan i vagnen intill som han dinerar och ibland går på promenad med. Han pratar och fikar även med campingvärden...

Så det är inte så att jag lämnar en ensam själ i kylan för att frysa... det är bara det att jag inte vill ha "ansvar" för folk jag inte känner... Jag vill inte vara tvungen att gå in på fika eller bjuda in nån som jag inte valt själv att umgås med. Ni som känner mig vet att jag kan vara nog så svår att få med sig på grejjer eller så... och jag ägnar hellre min tid åt dom jag tycker om att umgås med.

Jag vill inte ta på mig att vara vän med någon för att jag tycker synd om personen i fråga... för det är klart att det är synd om honom på ett sätt. Men jag är inte rätt person att ta hand om honom... inte ens för att vara artig. För det är nog så svårt för mig att vara social med dom jag tycker om. Missförstå mig rätt... men jag vill inte ha in en sån människa i mitt liv... som kommer att knacka på här i tid och otid för att få en fika...

Tufft... kanske... men jag måste inte vara bollplank åt en person jag inte känner... om jag inte vill...

1 kommentar:

  1. Du är helt normal gumman och jag skulle ha gjort likadant som du! Du är absolut inte elak, han har ju andra han kan vända sig till!
    Stå på dig gumman! Jag håller på dig!
    Kram från storasyster

    SvaraRadera