torsdag 28 februari 2013

Blessinsessan

Min hund är både lite lat och lite fisförnäm numera. Idag skulle jag iväg mitt på dagen en sväng så jag hade tänkt att vi skulle ta en lite längre morgonprommis på morgonen och så en kissis innan jag skulle gå. Men så satte jag mig vid datorn och "skulle bara". Glömde bort henne lite, men hon var så nöjd sååå... hon krovade ihop sig och la huvudet i mitt knä. Sov och snarkade gott :)

När jag frågade om vi skulle gå ut så lyfte hon inte ens huvudet. Men så fick jag med henne iallafall på en liten runda. När det var dags för mig att gå så låg hon bara och blängde på mig från soffan och lyfte inte en tass för att gå på kissis. Så det blev nåra gottisar kastade på golvet stället och så gick jag.

När jag kom hem kom hon gäspande till dörren och hälsade. Tänkte att vi skulle ta en prommis då istället. Hon följde motvilligt med ut.. väl ute så knallade jag på och insåg efter ett tag att hon gick och sölade. Nej hon skulle inte gå på promenad. Hon bara blängde och tyckte vi kunde gå hemåt. Vi gick en sväng och hon kissade inte. Hon bara kryssade mellan vattenpölarna och såg ut som om världen höll på att gå under. Så svängde jag runt ett hörn och hon insåg att vi var på väg hem igen... DÅ jäklar for hon iväg. Kissade i en driva och ökade farten. Så kollade hon bakåt mot mig, verkligen blängde, gick upp i en ny driva och kissade lite till... sen full fart hemåt igen.

Väl inne när hon var torkad och kopplet var av så kravlade hon upp i soffan och la sig suckande ner. Vilken liten fis! Hon vill INTE gå prommis när det är för kallt, INTE när det regnar och tydligen inte heller nu när det börjar smälta lite ute. Då ska det bara mysas i soffan och äta snask.

Kan man inte tänka sig när man minns bakåt hur den lilla prinsessan var med på varje litet upptåg matte hittade på. Då var det full rulle mest hela tiden. Hon fyller 10 i år så visst förändras deras prioriteringar. Nu sitter hon fem centimeter från mig med sin nos mot min näsa och flinar. Hon fnyser och flinar, fnyser och flinar. Om en halvtimme är det dags för middag... men jag tror hon försöker se till att jag inte glömmer henne :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar