måndag 9 november 2009

Syskonkryssning!

I fredags var jag och min tre underbara syskon iväg på kryssning! Silja Galaxy förärade vår närvaro ( KAN vara för att dte var den enda båt som tillät lillebror Martin att åka utan målsman... hihi... för jag och Lotta var inte tillräckligt vuxna antar jag!).

Detta har varit planerat och bokat sen i September... och i fredags vaknade jag med ont i halsen, frossa och slemhosta... GREAT! Eller inte... Ringde och gnällde till min älsta syster... Hon sa att vi kunde boka om eller nåt. Tänkte att jag kunde vila lite på förmiddagen och sen ta ett beslut... gick ut med hundarna och gav dem dem frukost. Tog två alvedon och sov en stund...

Sen var det bara att packa och ge sig iväg, för inte skulle jag missa detta! Bara att bita ihop!

Träffade Johan vid Hagaparken och vi gick med hundarna. Han skulle passa dem och det kändes bra att vi gick med dem innan. Sen till Värtahamnen, letade parkering och knallde sen till terminalen. Lillasyster Malin satt och väntade och sen kom lillebror och storasyster intågandes efter en stund.

Det var mycket folk och lite stojjigt, vissa hade redan börja värma upp inför kvällen. Vi gick på och knallade till hytten. Lämnade väskorna och sen upp till buffén.

GOTT! Vi åt och hade det mycket trevligt! Lotta stötte på en gammal kärlek och vart lite fnittrig... hihi! Inte STÖTTE på utan stötte PÅ! Om ni förstår skillnaden... hihi! Vi svingade oss förbi taxfreen och köpte lite nötter ( och lite dricka... men det var NÖTTERNA som var viktiga här!).

Sen var jag slut som artist... ville bara soooova. Dom andra bytte om och gjorde sig klara... men jag bara satt. Tänkte att det här går aldrig... syskonan tjatade... och jag fick pallra mig in i duschen, kändes lite bättre efter det och jag fick hjälp av lillasyster att sminka mig. Jag gör ju aldrig sånt! Så jag fick ta till expertisen.

Off we went till stället där live-banden skulle spela. Tog oss ett par drinkar och satte oss för att invänta musiken.

HADDIRAJJAN! Lotta blev på pilleknarken och fick gå och köpa sig lite nötter att knapra på. Söt syster! Hon raggade på killarna i baren och fick napp lite här och var, flirt! Första live-bandet var lite halvknepigt. Rätt kul musik när dom väl spelade... men dom bröt av låtarna och hade sig. Men dom hade n violinist i bandet, vilket gjorde lite att dte blev lite kuligt!

Småsyskonen var väl föga roade av just denna stund men jag och Lotta vrålade som galningar. Som dragplåster denna kväll var Micke Syd och Tommy Ekman, från Gyllene Tider/ Freestyle, som spelade gamla svenska hits. KUL! Systrarna Bergman sjöng och hade galet skojsigt. Lillebror såg lite förskräckt ut men log lite då och då iallafall!

Vidare till discot, spelhallen och sen tillbaka till danshaket. Vi dansade lite och sen kände jag att det tog slut... hela jag tog slut. GAME OVER. Så jag gick och la mig... 3 timmar tills frukosten skulle öppna... så det var lite jobbigt. Men klockan ringde och vi åt frukost. Jag gick och nannade en stund till. Lagom till lunch tog vi oss upp till cafeterian... åt lunch för 120 spänn! Dagens lunch! DYRT tycker jag. Och inte var det gott heller... *sur*

Vi fördrev tiden med att titta på folk och prata strunt... sen på eftermiddagen hände nåt riktigt obehagligt. Vi stod i kön på cafeterian för att köpa en smörgås till Lotta... då dom ropade ut:

Mr Mob, Mr Mob, please contact the capten! Mr Mob, Mr Mob!

Lustigt namn tyckte vi med flera i kön. Trodde att det var nån som skämtade... Satte oss i loungen längst fram i båten och ca 1 minut efter utropet gjorde båten helt stop i maskin, vände på en femöring och låg relativt stilla. Vi vart lite oroliga... så vi tittade ut. Då ser vi en röd rök på vattnet en bit bort och en liten räddningsbåt som lagts i vattnet. Den ger sig av i rasande fart och verkar söka av området runt den röda röken... Nu går det långsamt upp för oss att dom söker efter något eller någon... usch! Långa minuter gick och så kommer en helikopter inflygandes... SEARCH AND RESCUE står det på den.

Det ÄR en människa som ramlat av båten... INTE så kul! Så vi följer det med förskräckelse... den röda röken är från en sån där grej man slänger i när man får ett larm om att nån ramlat i, så man vet VART det hände. Svårt att avgöra på sjön ju.

Rätt var det är sätter räddningsbåten av mot andra sidan av fartyget och helikoptern efter. En liten syund senare firas en fen-beklädd räddningsperson ner från helikpotern och landar i båten... efter bara en minut firas han upp igen MED en person med sig i selen! SÅ SKÖNT! Riktigt otäckt att vara med om... men väldigt skönt att dom hittade personen som ramlat i... tänk om det hänt på natten!

I efterhand... Mr Mob = Mr Man Overboard... Ett personalutrop, man över bord. Dom gick ut i högtalarna efter en stund och berättade att vi skulle bli sena till Stockholm då dom hade genomfört en lyckad räddningsaktion.

På nätet sen fanns det att läsa att det var en svensk man som var vid medvetande när dom plockade upp honom. Han fördes till sjukhuset. Mer vet jag inte, skulle vara skönt att veta. Men man får en tankeställare... det är ju inte så lätt att trilla i bara så där. Det kan ju tänkas att det var nåt spex som låg bakom... klättrande på utsidan inför vänner... fylla... eller var det kanske bara en olyckshändelse. Oavsett, så tänker man till. Det kan väldigt lätt gå åt skogen! Förhoppningsvis hade denne man tur och klarade sig utan men... men framför allt lever idag. Jag vet ju inte hur det gick för honom... men att han var vid medvetande efter 18 minuter i iskallt vatten gör ju utsikterna bättre iallafall. Riktigt otäckt!

Med det i bagaget gick vi till taxfreen... kändes lagom skoj att gå och shoppa efter det som hänt... men lite godis vart det. Det blev en riktigt bra resa med syskonen och även om olyckan gjorde att det blev lite konstig avslutning.

Mötte upp Johan och fick tillbaka hundarna. Hade tänkt att stanna i Sthlm över natten med satt större värde på att sova hemma och vakna hemma... så vi åkte hem. Slut som artist och två alvedon senare sov jag som en liten gris hemma i min egen säng.

Söndag = DYNGSJUK! Inte så roligt... snora, nysa och hosta som en galning... och när jag blir förkyld... tappar jag smaken! Men men men... mitt godis då! Köpte en vit toblerone... och salmiakbollar. INGEN idé att äta det när man inte har nån smak ju! ...faaaan...

Så nu har jag skåptömning, jag åt upp en burk fiskbullar igår till lunch... sen blev det vitabönor i tomatsås till middag. Idag fick jag omelett med stekt potatis till lunch och det blir nog ett paket nudlar till middag. Man kan ju äta tråkiga saker om man ändå inte känner nån smak.

Måste dock åka och handla lite idag. Har ingen mjölk och inget av det där i basutbudet man behöver ha hemma. Så en dusch... och sen iväg en sväng. Lite skolarbete ska det bli oxå.

So long!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar